Musul'da kara harekâtını Barzani yönetecek!

Musul'da kara harekâtını Barzani yönetecek!
Musul çevresine büyük güç konuşlandırırken harekâta katılacak peşmerge ve koalisyon kuvvetlerine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’nin ‘başkomutan’ olarak komuta edeceği öğrenildi

ABD  ordusuna bağlı topçu birlikleri ilk defa  dün DAEŞ hedeflerini vurdu. Uçaklar da kentin çevresindeki DAEŞ mevzilerini ateş altına aldı. Bölgeye çok sayıda zırhlı birlik sevk edildi. Ajanslar Musul'a yönelik dünyanın beklediği operasyonun başladığını duyurdu. Ancak  ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak’ta terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılmasına ilişkin operasyonun henüz topyekün başlamadığını açıkladı. Yaşananlar büyük kara hürekatının da ayak esseleri olarak yorumlandı.
 
BAŞİKA’DAKİ BİRLİKLER VURDU
 
Musul kent merkezindeki yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan Başika  Cephesi'ndeki Peşmerge Komutanı Ömer Hüseyin, "Başika'da konuşlanan ABD'li askerler, bölgeye geldikten sonra ilk defa DAEŞ  hedeflerini obüs atışlarıyla vurdu" ifadelerini kullandı. ABD'ye ait topçu birliklerin kısa bir süre önce Başika Cephesi'nde  kamp kurduğunu hatırlatan Hüseyin, "ABD'li askerler, obüs atışlarıya kent  merkezine yakın hedefleri vurmaya devam edecek" dedi.Hüseyin, DAEŞ hedeflerinin obüs atışlarıyla vurulmasından hemen sonra,  uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da militanların  konuşlandığı bölgeleri bombaladığını söyledi.
 
HENDEKLERDEKİ HAM PETROLÜ TUTUŞTURDULAR
 
Uluslararası koalisyon güçlerinin bölgeyi bombalamasından sonra, DAEŞ militanlarının uçakların görüş açısını kapatmak için lastik yakmaka başladığını  aktaran Hüseyin, "Kent çevresinde kazılan hendeklere doldurulan ham petrolü de  yakmaya başladılar" diye konuştu.
 
BAŞİKA’DA ALARM
 
ABD topçusu ve uçaklarının musul'un çevresinde DAEŞ hedeflerini vurmaya başlamasıyla birlikte Başika Üssü’nde bulunan Türk askeri birliğindeki alarm seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığı öğrenildi. 
 
HULUSİ AKAR, BAŞBAKAN’I ARADI
 
Musul’a yönelik harekatın başlamasından saatler önce koalisyon güçleri Genelkurmaybaşkanları toplantısı için ABD’de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın dün öğlen Başbakan Binali Yıldırım’ı telefonla aradığı öğrenildi. 
 
HENÜZ BAŞLAMADI AMA …
 
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak’ta terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılmasına ilişkin operasyonun henüz topyekün başlamadığını belirtti. Türk yetkilileri Musul operasyonunun üç aşamadan oluştuğunu söz konusu hareketliliğin operasyonun ikinci kısmını oluşturduğunu ancak gerçek operasyonun henüz başlamadığını belirtti. Yetkililer bu aşamada Musul'un çevresinin sarılarak IŞİD'in baskı altına alınacağını, yığınağın artırılarak çemberin daraltılacağını, operasyonda hava kuvvetleri ve topçu atışlarından yararlanılacağı vurgulandı. Ancak son aşama olan asıl büyük operasyonun karadan yapılacağı, kara harekatının ise henüz başlamadığı dile getirildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.