KPSS puan hesaplama 2016 nasıl yapılır?

KPSS puan hesaplama 2016 nasıl yapılır?
KPSS puan hesaplama detaylarına haberimizden ulaşabileceksiniz. Milyonların beklediği KPSS sınavı bugn gerçekleşti. Şimdi ise gözler KPSS sonuçlarına çevrildi. İşte KPSS puan hesaplama ile ilgili detaylar...

16 Ekim pazar günü yapılan 2016 Önlisans KPSS sınavı için adaylar sınav sonucunu heyecanla bekliyor. Binlerce memur adaylarının aklına takılan en önemli soru ise memurluk sınavındaki sorular kaç net kaç puan yapar? İşte KPSS puan hesaplama ile ilgili detaylı bilgiler...

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLA

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testlerin Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır.

Şüphesiz hesap konusunda en çok meraklı olanlar öğretmen adaylarıdır. Onbinlerce aday arasından öğretmen olmak isteyenler üç farklı oturuma girmektedirler. Lisans, eğitim bilimleri ve öabt testine giren adaylar atanmak için p121 puanına bakmaktadır. p121 puan hesaplama motoru ile de öğretmenlik puanı olan öabt puanınızı hesaplayabilirsiniz.

ÖSYM Önlisans KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? 2016 yılındaki KPSS'de kaç net kaç puan yapar? Bu sene memur alımlarının çok olması sebebiyle binlerce kişi günler öncesinden bu sınava hazırlandı. İşte 2016 KPSS puan hesaplama motoru...

ORTA ÖĞRETİM – LİSE P94

48 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
73 NET 85 PUAN
85 NET 90 PUAN

KPSS ÖN LİSANS P93

35 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
70 NET 85 PUAN
82 NET 90 PUAN

Sınavda yanınızda olması gerekenler nelerdir?

Kurum sınav zamanında yanınızda bulunması gerekenleri açıkladı. Nüfus cüzdanı, süresi geçmeyen pasaport, aday asker ise, askeri kimlik belgesi yanında bulundurması gerekmektedir. Aday kimlik belgesinin fotokopisi ile gelirse, sınava alınmayacak, sınavı kabul edilmeyecektir.

DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ (DHBT) 4 ARALIK TARİHİNDE

Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT), 4 Aralık 2016 tarihinde uygulanacaktır. Ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Ön Lisans Sınavına, ortaöğretim düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların ise KPSS Ortaöğretim Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.

Sınav merkezi tercihleri alanlarına adayın adresinde yer alan merkez veya bu merkezlere yakın olarak Merkezimiz tarafından belirlenen sınav merkezlerinden biri yazılacaktır. Bu alanlara sadece sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerinden biri yazılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.