Bahçeli’nin Başkanlık çıkışına Akşener’den tepki

Bahçeli’nin Başkanlık çıkışına Akşener’den tepki
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başkanlık konusunda yaptığı çağrı, AK Partililerden destek görürken, kendi muhalifleri tarafından tepkiyle karşılandı. Meral Akşener, Bahçeli’ye çok sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, yazılı bir açıklama yaparak, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi “MHP’yi AK Parti’nin arka bahçesi yapmakla” suçladı; Türk milliyetçilerinin buna izin vermeyeceğini savundu.

Meral Akşener açıklamasında Başkanlık konusunda şunları söyledi: “AKP iktidarı 14 yıllık sürede Türkiye’nin sorunlarını kalıcı olarak çözemediğinin farkındadır. Başkanlık sistemi isteğinin arkasında yatan temel neden artık denizin bittiğinin farkına varmalarıdır. Devlet kurumları AKP icraatları önünde en büyük engel ve her türlü olumsuzluğun müsebbibi olarak gösterilmiştir. Kurumlar hedef alınarak birer bire ele geçirilmiştir. Fakat bu kurumların ele geçirilmesine rağmen sorunlara da çare üretilememiştir. Şimdi sorun devletin kuruluş ilkelerinde gösterilecek kurucu iradenin değiştirilmesi hedeflenmektedir.”

Akşener, Bahçeli’nin Başkanlık konusundaki çağrısına da şu eleştiriyi getirdi:  “Binlerce yıllık Türk tarihinin ve 150 yıllık Türk milliyetçiliğinin 47 yıldır temsilciliğini yapan MHP’nin Genel Başkanı’nın bu müktesebattan habersiz bir şekilde Cumhurbaşkanı’nı başkan yapmak isteyen AKP ve yandaşlarının başkanlık vagonuna sığınmasını Türk milliyetçileri kabul etmeyecektir. MHP delegesinin karşısına çıkmaktan kaçarak AKP’nin vagonuna sığınarak kurtulduğunu sanan Bahçeli’ye ülkücüler MHP’yi AKP’nin arka bahçesi yaptırmayacaktır.”

aksener.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum