Rıza Kayaalp'ten Yozgat'ta güreş eğitimi alan sporculara yardım

Rıza Kayaalp'ten Yozgat'ta güreş eğitimi alan sporculara yardım
Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Yozgat’ta güreş eğitimi alan çocuklara spor malzemesi yardımında bulundu. Kayaalp: "Yeni şampiyonların yetişmesine vesile olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Yozgat’ta güreş eğitimi alan çocuklara spor malzemesi yardımında bulundu. 

Kayaalp, adını taşıyan spor salonunda, Yozgat Güreş Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan 30 çocuğa eşofman, tişört ve çorap dağıttı.

Dağıtım programının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kayaalp, 2000 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde spora başladığını hatırlattı.

O zamanlar zor şartlar altında eğitim gördüklerini, ülkenin kriz döneminden geçtiğini ve spor malzemelerinin çok iyi olmadığını belirten Kayaalp, şunları söyledi:

"O günleri düşünüp burada yetişen bir sporcu olarak arkadaşlarımıza, geleceğin şampiyonlarına malzeme yardımında bulundum. Zaten her zaman yanlarında olmaya çalışıyorum. Ben de onların geçtiği bu yoldan geçen bir güreşçi olarak hiçbir zaman arkamızdan gelenleri unutmuyorum. Bir Yozgatlı olarak da güreşçi kardeşlerimizin yanında olduğumu gösteriyorum. Kendilerine de eşofman ve tişört yardımında bulundum. İnşallah onlar da bizleri örnek alır, ilerde çok çalışarak ülkemize ve Yozgatımıza şampiyonluklar getirirler. Bizim tek temennimiz bu. Bu bir hayır işi değil, gönül işidir, bir örnek olmadır benim için."

"Yeni şampiyonların yetişmesine vesile olmak istiyorum"

Büyüdüğü yerdeki çocukları unutmadığını ve onların her zaman yanında olduğunu dile getiren Kayaalp, "Ülkemize yeni şampiyonların yetişmesine vesile olmak ve onları heyecanlandırmak istiyorum. İşlerine daha iyi sarılmaları için yanlarında destek olmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Eski güreş eğitim merkezleri için çürük raporu alındığı bilgisini veren Kayaalp, şöyle devam etti:

"Şu an bir apartman dairesinde güreş eğitimlerine devam ediliyor. Yeni bir güreş eğitim merkezinin Yozgat’a kazandırılması inşallah en kısa zamanda gerçekleşir. Daha iyi imkanlarda, ilerleyen yıllarda ülkemizde birçok şampiyon sporcunun yetişmesi için bunun gerçekleşmesini arkadaşlarla beraber bekliyoruz."

Ekinci: "Onun gibi şampiyon olmak istiyoruz"

Güreş eğitimi alan lise 1. sınıf öğrencisi Ahmet Emin Ekinci, Rıza Kayaalp'e yardımından dolayı teşekkür ederek, "İlerleyen zamanlarda biz de şampiyon olduğumuzda bizden küçük arkadaşlarımıza aynısını yaparız. Rıza ağabeyimiz sürekli bizim yanımıza geliyor, bizi ziyaret ediyor. Biz de onu örnek alıyor, onun gibi şampiyon olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.