KYK 2016 burs ve yurt sonuçları açıklandı mı?

KYK 2016 burs ve yurt sonuçları açıklandı mı?
KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Bakanlık tarafından KYK sonuçları ile ilgili açıklama geldi mi? İşte KYK sonuçlarıyla ilgili ayrıntılar...

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları sona erdi. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlığa bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na kredi ve burs başvurularının başladığını duyurmuştu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, başvuruların 12 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'da sona ereceği ifade edildi.
Öte yandan burs ve kredi için; yurt içinde ve KKTC'de okuyanlarla diğer yabancı ülkelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin 'e-Devlet' üzerinden veya 'kyk.gsb.gov.tr' internet sitesinden başvurularını yapabileceği belirtildi.


SİNAN AKSU'DAN KYK AÇIKLAMASI
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu, "Kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikme oldu. Özelikle öğrencilerin tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili. Biz şimdi YÖK'ün bunları neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de sonuçları açıklayacağız. İlk 100 bin öğrenciye burs, geriye kalan, talep eden öğrencilere kredi vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Aksu, birinci sınıf öğrencilerine daha önce ocak ayı itibariyle ödeme yapıldığını, bu yıl ekim, kasım, aralık aylarının da ödemeye dahil edileceğini açıklamıştı.
KREDİ VE BURS BAŞVURULARI

Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Kurum tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırmaktadır. Beyanlarının doğru olmadığı tespit edilenlerin ise burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmektedir.

Öğrencilerin, İnteraktif müracaatlarını yaparken her alanı dikkatlice incelemeleri, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanları cevaplanmaları gerekmektedir.

Hatalı, eksik ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunma burs ve öğrenim kredisi alımını engellemektedir.

Evli olan öğrenciler ise sosyo-ekonomik durumları ile ilgili olarak eşlerinin sosyo-ekonomik bilgilerini ve çocuklarını beyan etmek zorundadırlar.

Öğrenciler, müracaatların bitim tarihinden itibaren öğretim durumunda meydana gelen değişiklikleri, müracaat tarihinin bitimini takip eden 30 gün içinde Kuruma durumunu anlatan bir dilekçe ile bildirilmesi gerekli ise belgelemesi halinde değişiklikler değerlendirmede dikkate alınacaktır.

Burs ve öğrenim kredisi müracaat sonuçları muhtemelen Kasım Sonu veya Aralık ayları içerisinde belli olmakta ve Kurumun web sayfasında ilan edilmektedir.

Ayrıca, öğrencilerin ev adreslerine herhangi bir tebligat yapılmamakta olup sadece burs veya öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin Kuruma vermiş oldukları elektronik posta adreslerine bilgi gönderilmektedir. Bu yüzden elektronik posta adresinizi başvuruda yazar iken doğru yazıp yazmadığınızı kontrol ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.