DGS sonuçları sorgulama için tıkla!

DGS sonuçları sorgulama için tıkla!
Binlerce kişinin katıldığı DGS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan DGS sonuçları sorgulama için tıkla...

DGS) yerleştirme  sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2016-DGS  sonuçlarına göre, tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi  yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr adresli ÖSYM'nin  resmi internet sayfasından açıklandı.

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLA SORGULA

Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine  gönderilmeyecek. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren  fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim  programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik  ortamda gönderilecek.

ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)  sonuçlarına göre, bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt  işlemleri için 21 Ekim Cuma gününe kadar ilgili üniversiteye başvurması  gerekiyor.

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkezi yerleştirme  sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt  işlemleri için tarihler belirlendi. Buna göre, bugün ilgili üniversitelere  başlayan adayların kayıt işlemleri, 21 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının  bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor. Öte yandan yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler, ÖSYM’nin  resmi internet sitesinde adayların bilgisine sunuldu.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.