Jirk Aşireti Lideri PKK'ya meydan okudu

Jirk Aşireti Lideri PKK'ya meydan okudu
Geçen hafta Beytüşşebap'taki PKK saldırısında öz yeğenini şehit veren Jirki Aşiret Lideri Öter, "Bunu herkes iyi bilsin ki PKK terör örgütünden korkacak veya onların silahına teslim olacak halk da aşiret de değiliz. PKK'ya asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü Hisar Kapı mevkisinde arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'lıların yola tuzakladığı bombanın patlaması sonucu geçtiğimiz günlerde şehit olan geçici köy korucusu İhsan Öter'in, bölgenin en büyük aşiretleri arasında sayılan Jirki Aşiret Lideri Cemil Öter'in öz yeğeni olduğu ortaya çıktı. Yeğenini kaybetmenin acısını yaşayan Aşiret Lideri Öter ilk kez konuştu.

PKK'YA TESLİM OLMAYACAĞIZ

40 bin kişilik olduğu bilinen Jirki Aşireti adına konuşan Cemil Öter, PKK'ya sözlerinde kan kustu.  "Jirki Aşireti olarak bu ilk şehidimiz değil istiyoruz temennimiz son olur ama son olacağını da beklemiyoruz" diyen Öter, "Bunu herkes iyi bilsin ki PKK terör örgütünden korkacak veya onların silahına teslim olacak halk da aşiret de değiliz. PKK'ya asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

HALK DA PKK İLE MÜCADELE EDECEK

Yaşanan üzücü olaylara rağmen aynı kararlılıkta olduklarını belirten Jirki Aşiret Lideri Cemil Öter, "Mücadelemiz aynı mücadele tavrımız aynı tavırdır" diye konuştu. Bölge halkının her geçen gün PKK'dan nefret ettiğini, PKK'nın varlığına dahi tahammül edemediklerini hatırlatan Öter, halkın da PKK ile mücadele edeceğini vurguladı. 

HÜKÜMETE ÖNERİ

Halkın arkasındaki devlet desteğinin burada çok önemli olduğuna vurgu yapan Öter, Hükümete şu öneride bulundu: "Önemli olan devletin halkına destek çıkması. Bu bölge mahrumiyet bölgesi, bu bölge yoksulluk bölgesidir, bu bölge açlık bölgesidir. Buna devlet el atsın. Bu bölgenin insanı bilsin ki devlet var arkasında."

HDP, SİYASETİ KAYBETTİ

Her terörist cenazesine katılan ve taziye çadırı kuran HDP'li siyasetçilerden bir tanesinin bile kendilerine taziyede bulunmadığını söyleyen Aşiret Lideri Cemil Öter, HDP'ye de sert sözlerle yüklendi. Öter, "HDP, siyaseti kaybetti. Yok böyle bir siyaset. PKK'nın koordinesinde çalışan HDP, Türkiye genelinde kaybediyor" dedi. Hiçbir HDP'linin kendilerine taziyede bulunmadığını da kaydeden Öter, "Bize ne telefon açan var ne gelen var" ifadelerini kullandı. Öter, İçişleri Bakan Yardımcısı Sabahattin Öztürk kendilerini aradığını "acımız birdir" dileklerinde bulunduklarını da söyledi. 

Habervaktim.com /ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.