Amerikalılar Trump yerine göktaşını tercih etti

Amerikalılar Trump yerine göktaşını tercih etti
ABD'de, 18-35 yaş arasındakilere yönelik bir ankete katılanların yüzde 53'ü, Trump'ın başkanlığını görmektense dünyaya bir göktaşının çarpmasını tercih edeceklerini belirtti

ABD'de Massachusetts Lowell Üniversitesi Kamuoyu Merkezi ile Odyssey Millennial firmasının ortak anket çalışmasının sonuçları, Amerikan gençliğinin 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin "ilginç" görüşlerini ortaya koydu.

Ankete katılan 18-35 yaş arası bin 247 kişinin yüzde 53'ü Trump'ı başkan olarak Beyaz Saray'da görmektense dünyaya bir göktaşının çarpıp yaşamı sona erdirmesini tercih edeceklerini belirtti.

Aynı soruda, ankete katılanların yüzde 67'si Trump'ın başkanlığı yerine "başkanın rastgele piyangoyla belirlenmesi", yüzde 66'sı ise "Obama'nın ömür boyu başkanlığa devam etmesi" seçeneklerini tercih etti.

CLİNTON YA DA TRUMP YERİNE GÖKTAŞI ÇARPMASINI TERCİH EDİYORLAR

Ankette gençlerin yüzde 23'ünün, Demokratların başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton veya Cumhuriyetçi Trump yerine dünyaya göktaşının çarpmasını tercih edeceğini dile getirmesi ayrıca dikkat çekti.

Genel sorular bölümünde mevcut başkan Barack Obama'nın ömür boyu başkanlığa devam etmesini tercih edeceğini ifade eden kişilerin oranı yüzde 39 olarak çıkarken, yüzde 26 ise yeni başkanın rastgele piyango ile belirlenmesi seçeneğini işaretledi.

Araştırmayı kurgulayan Kamuoyu Merkezinden yapılan açıklamada "içinde mizahi unsurlar da bulunan çalışmanın 'gençler arasındaki seçim memnuniyetsizliğini' net bir şekilde ortaya koyduğu" bildirildi.

Sadece Clinton ile Trump'ın katılacağı bir seçimde kime oy vereceği sorulan gençlerin yüzde 66'sı Clinton'ı tercih ederken, Trump'ı tercih edenlerin oranı yüzde 22'de kaldı.

Twitter'da "#GiantMeteor2016" başlığıyla paylaşımda bulunan çok sayıda kişi de Amerikan seçim sürecine ve başkan adaylarına ilişkin memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

Lowell&Odyssey anketinin 10-13 Ekim 2016 tarihleri arasında toplam bin 247 kişi arasında online olarak yapıldığı belirtildi.

ABD'nin önemli siyasal analiz sitelerinden "Real Clear Politics"te yer alan ulusal bazda yapılan anketlerin ortalamasına göre Clinton, başkanlık yarışını Trump'ın 7 puan önünde götürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.