Erdoğan muhtarlar toplantısında konuştu

Erdoğan muhtarlar toplantısında konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28. Muhtarlar Buluşması'nda konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

'Kardeşlerim, milletine efendilik yapan hizmetkar olan yönetim anlayışı için çok önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. 

15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına çıkan vatandaşlar, istiklaline sahip çıkarsa güvenli bir ülke olabileceğini biliyordu. Bu yüzden 2. Kurtuluş Savaşı diyoruz. Dün YÖK toplatısında şunu dedim: Tarihimi yavrularımıza iyi anlatalım. Bize hep yalan söyleyen tarihi anlattılar.

Son zamanlarda gündemdeki önce Lozan ardından Misak-ı Milli konusu, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin ifadesidir. Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi...

Bazıları rahatsız oluyor. 'Partimin kurucusu Lozan'da imza atmış, bu doğrudur' diye birşey olamaz.

Tektipçi bir insa değil sorgulayan arayan gençlik istiyoruz. Ben geçliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil. O bal yapsın ki tüm insanlık ondan istifade etsin.

Ardından Misak-ı Milli. Masada kaybettik. Misak-ı Milli niye rahatsız ediyor? Mısak-ı Milli batıdan doğuya nasıl başlıyor? Burada bu milletin geçmişi yok mu? bunun için bunu da öğrenelim. Dün neydi, bugün ne? Bunu birileri anlamak istemiyor. Anlayanlar var, hamdolsun.

Ben dünkü konuşmasından dolayı sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum.

Osmanlı öylesine büyük bir devletti ki, bu devin yıkılışı milletin üzerin maddi ve manei derin yaralar açtı.

1914 yılında, 2.5 milyon kilometrekare olan topraklarımız, 9 yıl sonra 780 bin metrekareye düştü. Kurtuluş Savaşı'na girerken hedef Misak-ı Milli'ye sahip çıkmaktı hedef. Döenmin şartları nedeniyle dönemin şartları diye göstermek isteyenler olabilir. Bu bir yere kadar anlaşılabilir. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.