İngiliz vekilden mültecilerin dişine bakalım önerisi

İngiliz vekilden mültecilerin dişine bakalım önerisi
Muhafazakar Parti Milletvekili David Davies, İngiltere’ye götürülen 14 çocuk için atlara uygulanan diş testinin yapılmasını önerdi.

Fransa'nın Calais sığınmacı kampında kalan ve ailelerinden ayrı düşen çocuk sığınmacılardan, İngiltere'de akrabası bulunan 14'ü dün İngiltere'ye getirildi.

Bazı İngiliz gazetelerinde, bu çocuklardan bazılarının fotoğraflarını yayınlanarak yaşlarıyla kuşkuların bulunduğu iddia edildi.

DİŞ TESTİ YAPILMASINI ÖNERDİ

Muhafazakar Parti Milletvekili David Davies de ülkeye getirilen sığınmacı çocuklardan bazılarının göz çevresinde kırışıklar olduğunu ve ‘kendisinden bile yaşlı göründüklerini' ileri sürerek, ülkedeki sığınmacı çocukların yaşlarının tespiti için ‘diş testi' yapılmasını talep etti.

DİŞ HEKİMLERİ DERNEĞİ: AHLAK DIŞI

İngiliz Diş Hekimleri Derneği ise Davies'in çağrısını ‘ahlak dışı' şeklinde nitelendirerek bu isteğe karşı çıktı.

ÖYKÜLERİN DOĞRULUĞU ARAŞTIRILACAK

İngiliz İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, sığınmacı çocukların İngiltere'de çeşitli kontrollerden geçirilerek kendilerine ilişkin anlattıkları öykülerin doğruluğunun araştırılacağı kaydedildi.

İngiliz devlet televizyonu BBC'de yer alan haberde, bakanlığın sığınmacı çocukların parmak izlerini alarak haklarındaki diğer kayıtlara ulaşmaya çalışacağı ileri sürüldü.

YETKİLİLER ‘DIŞ GÖRÜNÜŞ VE DAVRANIŞLARINA' GÖRE KARARA VARIYOR

İngiltere'de sığınmacıların 18 yaşın altında olup olmadığını belirlemek için diş testi yapılmıyor. Sığınmacıların yaşlarını kanıtlayan herhangi bir belgenin olmadığı durumlarda yetkililer ‘dış görünüş ve davranışlarına' göre karara varıyor.

574 SIĞINMACIDAN 371'İNE YETİŞKİN DENDİ

Bakanlık verilerine göre 2015 yılında yaşlarıyla ilgili şüphe oluşan 574 sığınmacıdan 371'inin yetişkin olduğuna hükmedildi. 2006'dan bu yana incelenen 11 bin 121 sığınmacıdan 4 bin 828'inin de yetişkin olduğuna karar verildi.

SEÇEREK ALMAK İSTEMİŞLERDİ

İngiltere, 2020 yılına kadar 20 bin Suriyeli sığınmacı kabul edeceğini ancak bunların Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki sığınmacı kamplarından seçilerek alınacağını açıklamıştı.

Bunun yanında, İngiliz sivil toplum örgütleri hükümete Fransa'nın Calais kentindeki sığınmacı kampında bulunan ebeveyninden ayrı düşmüş çocukları ülkeye kabul etmesi için baskı yapıyor. İngiltere'nin bu hafta ülke içinde akrabası bulunan yaklaşık 100 çocuğu gruplar halinde kabul etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum