Aleyna Tilki üç bakanlığı harekete geçirdi

Aleyna Tilki üç bakanlığı harekete geçirdi
16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki için 3 bakanlık harekete geçti.

 

 

Bir şarkısıyla kısa sürede tanınan lise öğrencisi Aleyna Tilki'nin, kanunen yasak olmasına rağmen geceleri alkollü mekanlarda sahneye çıkması tartışmalara neden oldu. 

18 yaşından küçük bir çocuğun alkollü mekanlarda çalışmasının çocuk istismarı suçuna gireceği yönündeki haberler, yetkilileri harekete geçirdi.

YETKİLİLER, AİLE İLE GÖRÜŞTÜ 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Aleyna Tilki'nin ailesiyle görüştü. Yetkililer; kanunlara göre ailesinin izni bile olsa reşit olmayan bir çocuğun alkollü mekanlarda çalışmasının mümkün olamayacağını belirterek, bunun çocuk istismarı suçuna gireceğini vurguladı.

Bakanlık yetkilileri; aileye, Tilki'nin gece mekanlarında sahneye çıkmasından vazgeçmesi gerektiğini, bunun 'çocuğun yüksek yararı' için önemli olduğunu iletti. 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı; 18 yaş altı çocukları çalıştıran alkollü mekanları mercek altına aldı. 

Çocukların gece çalıştırılmasının kanunen yasak olduğunu belirten bakanlıklar, Türkiye genelinde gece çalışma ruhsatı olan iş yerlerini denetime aldı. Kanunlara göre alkollü mekanlarda çalışması mümkün olmayan Aleyna Tilki; "Yanımda annem babam olmadan sahneye çıkmıyorum" demişti.

Günaydın'a konuşan yetkililer ise; bir çocuğun, anne-babası yanında olsa bile valilik izni olmadan alkollü ortamlarda çalıştırılamayacağını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.