Nedim Odabaş’tan Başkanlık soruları

Nedim Odabaş’tan Başkanlık soruları
Milli Görüş yazarlarından Nedim Odabaş, Başkanlık sistemi konusunda “Sistem geldiğinde ne olacak? Ekonomi bir anda şaha mı kalkacak? PKK terörü, DAİŞ terörü, yanı başımızda sürüp giden savaş bir anda yok mu olacak?” diye sordu.

Ünlü Milli Görüş yazarlarından Nedim Odabaş, yürürlükteki darbe anayasasının değiştirilmesi yerine Başkanlık sistemine geçişin gündemde olmasına tepki gösterdi. 

Nedim Odabaş Milli Gazete’deki “Temcit pilavı: Başkanlık” başlıklı yazısında, “Ekonomi bir anda şaha mı kalkacak? PKK terörü, DAİŞ terörü, yanı başımızda sürüp giden savaş bir anda yok mu olacak?” sorularını gündeme getirdi.

Odabaş’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Şu anda Türkiye cuntacıların anayasasıyla idare ediliyor. 

Bütün siyasal partiler anayasanın değiştirilmesi konusunda hemfikirler ama her birisinin kafasının arkasında başka arzular, fikirler ve başka amaçlar yattığı için bir türlü darbe anayasasının değiştirilmesi noktasında çalışma yapılamıyor.  

Başkanlık sistemi… Başkanlık sistemi…

Bu sistem geldiğinde ne olacak? Türkiye’nin ekonomisi bir anda şaha mı kalkacak?

Piyasalardaki ağır bir şekilde hissedilen kriz ortadan mı kalkacak?

Yanı başımızda sürüp giden savaş bir anda yok mu olacak?

Güneydoğu’dan sürekli gelen şehit haberleri, PKK’nın terörü, DAİŞ terörü yok mu olacak?

Zaten şu anda fiili durumda yarı başkanlık sistemine Türkiye’yi geçiren AKP, Türkiye’nin sosyolojik yapısında, demografik yapısında, kültürel yapısında, siyasal yapısında yenilikleri mi başlatacak?

Her gün birbirleriyle kavga etmekten, birbiriyle dalaşmaktan başka bir iş üretmeyen siyasi partiler, bir anda bambaşka bir yapıya mı bürünecekler?

Var olan sorunlarını çözmekten aciz Türkiye siyaseti, başkanlık sistemiyle şaha mı kalkacak? 

Lütfen Türkiye’nin enerjisini, sinerjisini, dinamizmini başkanlık sistemi tartışmalarına kurban etmeyin.

Lütfen Türkiye’nin başka bir derdi yokmuş gibi, başkanlık sistemini temcit pilavı gibi önümüze getirip, akıllara seza bir süreci tetiklemeyin. 

Demokratik parlamenter sistemi tam anlamıyla oturtamamış bir devlet, başkanlık sistemine geçmeye kalkışırsa acaba ne türlü badireler başımıza gelir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.