Kenya'da 7 bin mahkum serbest bırakılıyor

Kenya'da 7 bin mahkum serbest bırakılıyor
Kenya hükümeti, adı yolsuzluk suçlamalarına karışan devlet görevlilerine hapishanelerde yer açmak amacıyla adi suçlardan hapis yatan 7 bin mahkumun serbest bırakılacağını duyurdu.

Kenya'nın Machakos eyaletinde, ülkenin bağımsızlığı için savaşan askerlerin  anıldığı Mashujaa Day (Kahramanlar Günü) kutlamalarında konuşan Kenya Devlet  Başkanı Uhuru Kenyatta, adi suçlardan hüküm giymiş 7 bin mahkumun serbest  kalacağını açıkladı.
 
Kenyatta, "İnek ve tavuk çalarken yakalananları serbest bırakıyorum,  ki Yüksek Mahkeme Başkanı'nın yolsuzluk yapanları içeri atabilmesi için  hapishanelerde boş yer olsun." dedi.
 
Yolsuzluk ve rüşvetin ülkenin büyük bir sorunu haline geldiğini ifade  eden Uhuru Kenyatta, bundan böyle Yüksek Mahkeme Başkanı'nın, adı yolsuzluk  iddialarına karışan büyük adamların peşinden gidebileceğini dile getirdi.
 
Yeni af kararının, cezalarını tamamlamak üzere olan mahkumları ve  hırsızlık gibi adi suçlardan hapiste olan kişileri kapsadığını belirtildi.
 
Ülkedeki yolsuzluk davalarına bakan Kenya Etik ve Yolsuzlukla Mücadele  Komisyonu (EACC), bir süre önce yaptığı açıklamada, yolsuzluk davalarının  biriktiğini, bunları çözüme kavuşturabilmek için yeni personel alacaklarını  duyurmuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.