Eski Başbakan'a 1 milyar dolar ceza

Eski Başbakan'a 1 milyar dolar ceza
Ülkeyi yöneten cunta, uyguladığı pirinç destek programıyla devleti zarara uğratmakla suçlanan eski Başbakan'a verilen cezayı açıkladı.

 

Tayland'da Cunta yönetimi, pirinç üretimi destek  programı çerçevesinde devleti milyarlarcadolar zarara uğratmakla suçlanan eski Başbakan Yinglak Şinavatra'nın 1 milyar dolar ödemesine karar verdi.

Yinglak, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, cuntanın kendisini yaklaşık bir milyar dolar para cezası ödemeye mahkum ettiğini, itiraz için 30 gün süre tanındığını belirtti.

Gözyaşları içinde cezanın adil olmadığını söyleyen Yinglak, temyiz için tüm yasal yollara başvuracağını ifade etti. Yinglak, kendisinden, daha önce sivil mahkemede verilen para cezasının çok üstünde para talep edildiğini kaydetti.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

Cunta yönetiminin atadığı komisyon, pirinç üretimi destek programının devlete zararının 8,2 milyar dolar olduğunu, bunun 5,8 milyarlık bölümünden bizzat  eski başbakanın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Yinglak ise, pirinç alımlarıyla ilgili programın 'kamu politikası olduğunu ve çiftçilere yardımı amaçlandığı' savunmasını yapmıştı.

Yinglak Şinavatra'nın partisi, 2011'de iktidara geldikten sonra pirinç üreticileri için destek programı uygulamaya başlamıştı. Kamunun pirinci üreticiden piyasa değerinin iki katına satın aldığı program önce büyük övgü almış, zaman içinde milyarlarca dolarlık zarara neden olmuştu.

Yapılan yolsuzluğun farkında olmasına karşı önlemek için hiçbir şey yapmamakla itham edilen Yinglak, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.