2016 Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

2016 Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Ehliyet sonuçları ile ilgili detaylı bilgilere haberimizden ulaşmanız mümkün. İşte detaylar...

Ehliyet Sınavı 8 Ekim Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilmişti. Ehliyet almak için birbiriyle yarışan binlerce aday sınav merkezlerine giderek sınavlarına girdi. Sınavdan sonra ehliyet sınavı soruları/cevap anahtarı ve sonuçlarının açıklanması için adaylar beklemeye başladı. Ehliyet sınav soruları açıklandıktan sonra puanlarına göre adaylar direksiyon sınavına giriş yapacaklardır. Bu aşamadan sonra ise ehliyet almaya hak kazanabileceklerdir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!  

Ehliyet sınavı sonuçlarının 21 Ekim Cuma yani bugün açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasından açıklanacaktır. 8 Ekim Cumartesi günü sınava girmiş olan adayların sınav sonuçlarını öğrenmek için buraya giriş yapmaları gerekmektedir. Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfada bulunan üst menüdeki sınavlar bağlantısına tıklayınız. Açılan menüden Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav duyuruları bağlantısına tıklayınız. Bağlantıya tıkladıktan sonra eğer ehliyet sınav sonuçları açıklandıysa mevcut sayfadan görüntüleyebilirsiniz. Eğer farklı bir sınav bağlantısına tıklayıp giriş yaptıysanız, hemen sağ tarafta bulunan bağlantılardan MTSAS bağlantısına tıklayarak ehliyet sınav sonuçları sayfasını görüntüleyebilirsiniz. Ehliyet sınav sonuçları açıklandığı zaman adaylar sonuçları görüntüleyebilmek için T.C. Kimlik Numarası ve Güvenlik Kodu ile giriş yapacaklardır.
Ehliyet sınavı değerlendirilmesi her ders için 100 puan üzerinden yapılmaktadır. Ehliyet sınavında sorulara verilen yanlış cevaplar dikkate alınmamaktadır. Sadece doğru cevaplar dikkate alınır. 100 puandan yapılan değerlendirmede en az 70 puan alan adaylar sınavda başarılı sayılmaktadır. En az 70 puan alan tüm adaylar ehliyet almaya bir adım daha yaklaşmış olur. Önlerinde kalan tek aşama direksiyon sınavıdır. Bu sınavdan da başarılı olurlarsa ehliyetlerini almaları için hiçbir şart kalmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.