Terör örgütü PYD karadan da kıskaçta!

Terör örgütü PYD karadan da kıskaçta!
Havadan vurulan terör örgütü YPG’ye karşı Türk tankları Hatay’dan Suriye’ye girdi. Örgüt El Bab’a doğru ilerlemeye devam ederse terör örgütü karadan da ateş altına alınacak

Terör örgütü PYD/ YPG'ye Türk savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen hava operasyonunun yanı sıra, karadan da tanklarla önlem alındı. Çarşamba gecesi El Bab'a ilerlemek isteyen YPG militanlarının güneyden kıskaca alınması için 9 tankın Suriye'ye girdiği ve terör örgütüne karşı mevzilendiği ortaya çıktı. Türk savaş uçaklarının bombardımanıyla 200 militanını kaybeden YPG, eğer bir kez daha El Bab'a ilerlemek için hamle yaparsa bu kez güneyden de vurulacak. Terör örgütü PYD, Türkiye'nin net tavrına rağmen 19 Ekim'de Mare güneyindeki Tel Rifat bölgesinden ÖSO'nun El Bab bölgesine yönelik cephe hattının önünde bulunan bazı köyleri ele DEAŞ'tan geçirdi.

DÜĞMEYE BASILDI

Hasiya, Hasajek, Wahsiah ve Wardiah Sahba, Qulsuruj, Tel Madig ve Wasitiye köylerinde ilerlemesi bardağı taşıran son nokta oldu. Gelişme sonrası Ankara önemli bir karar aldı. Türk savaş uçakları teyakkuza geçirilirken, aynı zamanda da karadan da YPG terörünün önünü kesmek için düğmeye basıldı. Çarşamba gecesi YPG militanlarını vuran hava kuvvetleri, 200 kadar YPG'li teröristi etkisiz hale getirmişti.

TANKLAR HATAY'DAN GİRDİ

YPG'nin havadan vurulduğu gece, Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nın bulunduğu yerden Suriye'ye tank sokulması kararlaştırıldı. Eğer, örgüte yönelik düzenlenecek hava harekâtına rağmen YPG'nin El Bab'a ilerleme çabaları devam ederse, bu kez de Afrin'in güneyinde yer alan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) harekete geçmesi için düğmeye basıldı. ÖSO'ya takviye olarak da 9 Türk tankı Cilvegözü'nün bulunduğu bölgeden Suriye'ye giriş yaptı. Daha önce Cerablus harekâtında Karkamış tarafından giriş yapan Türk tankları, bu kez de Hatay tarafından Suriye'ye geçmiş oldu.

ÖSO DA TETİKTE...

O gece, örgütün hava harekatı sonucu El Bab'a ilerleyişini durdurması üzerine karadan bir saldırı gerçekleştirilmedi. Ancak, Türk tanklarının hem ÖSO'nun korunmasında hem de YPG'nin El Bab'a yönelik yeni bir hamle yapması ihtimaline karşılık tetikte olduğu öğrenildi. Herhangi bir olumsuz durumda PYD'yi kıskaca alan hem ÖSO hem de Türk tankları Afrin'e doğru güneyden darbe vuracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.