Bağ-kurlu esnafa teşvik indirimi geliyor!

Bağ-kurlu esnafa teşvik indirimi geliyor!
Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, çalışanlarının primlerini düzenli ödeyen işverenlere teşvik verildiğini işçilerinin primlerini düzenli ödediği için 5 puanlık teşvik alan iş yeri sahiplerini de bu kapsama alındığını açıkladı.

2008 yılında başlatılan primini düzenli ödeyenlere 5 puanlık teşvik indiriminin kapsamına Bağ-Kur’lu olan esnaf da eklendi” dedi.

ŞARTLARI VAR

Beş puanlık teşvik alabilmenin bazı şartları bulunuyor. İşveren hissesine ait primlerin Hazinece karşılanabilmesi için, işverenlerin çalıştırdıkları sigortalılarla ilgili olarak yasal bildirimlerini zamanında yapmaları gerekiyor. Kayıt dışı istihdam olmaması gerekiyor. Primini düzenli ödeyenlerden asgari ücretin yüzde 20.5’i yerine yüzde 15.5’i oranında işveren primi alınıyor. 5 puanlık teşvik kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) indirime tabi tutulan tutar, işveren adına SGK’ya Hazine Müsteşarlığı tarafından ödeniyor. Ödevlerini tam ve zamanında yerine getirmenin tüm vergi mükelleflerinin görevi olduğunu belirten Ertürk “Vergisel ödevleri tam ve zamanında yerine getirenlerle ilgili konu kamuoyunda tartışılan bir konu. Maliye Bakanlığı da ilgisiz kalamazdı. Bu çerçevede sayın Bakan gereken açıklamayı yaptı. İlk etapta bir takım vergilerde buna ilişkin bir takım çalışmalar yürütülüyor. İndirim gibi. Detayları şu anda net değil” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.