FETÖ'cülerin şeytani planı! Aklanmak için oraya başvuruyor

FETÖ'cülerin şeytani planı! Aklanmak için oraya başvuruyor
MÜSİAD Başkanı Olpak, FETÖ’nün iş dünyası örgütü TUSKON’dan kopup ‘aklanmak’ için MÜSİAD üyeliğine başvuranlar olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, 15 Temmuz'dan sonra 100'e yakın kişiyi üyelikten çıkardıklarını belirterek "Bu konuda son derece dikkatli davrandık. Gözaltı varsa merceğinizi büyütün, tutuklama varsa 2 kat büyütün dedik. Üyeliğine son verilenlerin sayısı 100'ü bulmadı" dedi.

FETÖ'nün iş dünyası örgütü TUSKON'dan kopanlardan 'aklanmak' için MÜSİAD üyeliği için başvuruda bulunanların da olduğunu anlatan Olpak "Ama sızıntılara karşı eskiye göre çok daha dikkatliyiz. Artık üye alma konusunda çok seçiciyiz, frende gidiyoruz. Ancak 2 yıllık üyelerimizin referansıyla üye alıyoruz ve bu kişilerin parasını değil, itibarını soruyoruz. Bu süreçte geri çevirdiğimiz çok insan oldu. Tarihimizde en fazla üyelik reddi kararı bu dönemde veriliyor" dedi. Olpak bu arada rakibini 'FETÖ'cü' diye lekelemeye çalışanlar olduğunu da dikkat çekti.

FETÖ'NÜN ETKİN OLDUĞU ÜLKELERE ŞUBE

MÜSİAD olarak yurt içinde 70 şube, 86 noktada yurt dışında ise 65 ülke ve 170 noktada bulunduklarının altını çizen Olpak, dünya çapında şube açılışlarını da sürdürdüklerini ifade etti. Bu yılın sonuna kadar Makedonya, Seydişehir, Karaman, Malbourne, Tokyo, Batman ve Amsterdam'da şube açacaklarını vurgulayan Olpak, 2017'nin ilk çeyreğinde ise bunlara Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasburg, İngiltere, Kazakistan ve Belçika şubelerinin ekleneceğini ifade etti. Olpak, özellikle FETÖ'nün etkin olduğu bölgelere de yoğunlaşacaklarını belirterek "Mesela Makedonya ve Bakü, güçlü oldukları bölgeler. Azerbaycan'da şube açarken dahi zorlandık. Çünkü temsilcilik açarken bize izin verecek kişi FETÖ'cüydü" dedi. Olpak, 15 Temmuz sonrasında Güney Afrika'daki FETÖ nüfusunun 3'e katlandığını, Türkiye'den o bölgeye kaçan çok sayıda örgüt üyesi olduğunu duyduklarını sözlerine ekledi.

TÜSİAD'I ANILARIMIZA YAZARIZ

12-13 ülkeyi gezdiklerini vurgulayan Olpak, TÜSİAD'ın bu gezilerden sadece birini katıldığını belirtti. Olpak "15 Temmuz sonrasında, 18 Temmuz'da tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlediğimiz basın toplantısına da TÜSİAD'ı davet ettik. Ben Cansen Hanım'ı bizzat arayıp çağırdım. Ancak gelmediler. TÜSİAD'ın bu davete katımamak için dile getirdiği mazereti ise artık anılarımı yazarken açıklarım" diye konuştu. Olpak, bugün yine benzer bir durumda, tereddüt etmeden aynı duruşu sergileyeceğini, TÜSİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarını tereddütsüz davet edeceğini ekledi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.