Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da önemli açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da önemli açıklamalar yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Musul operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Türkiye'de eğitim var ama öğretimde sıkıntı var. Şimdi bu külliye hem eğitim verecek hem öğretim verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Musul bizimdir. Tarihe bakın. Misak-ı Milli dedim diye rahatsız oldular. Ben tarih dersi veriyorum niye rahatsız oluyorsun. Niye rahatsız oluyorsunuz. Biz milliyiz, vatanseveriz farkımız bu. Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konuları tribünden izlemeyeceğiz. Terör koridoruna izin vermeyeceğiz. El Bab'a inmeyin diyorlar. Koalisyon razı olursa Rakka'da da gerekeni yapacağız. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına "Biz dik durduk, dikleşmedik. Ama şunu bilmenizi istiyorum. Biz Allah'ın huzurunda rükuya eğilmek dışında hiç bir gücün önünde eğilmeyiz" sözleriyle başladı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: Bir yerde üretim varsa, orada yetişmiş insan gücüne de ihtiyaç vardır. bunun için mesleki eğitim kurumları gerekiyor. Burada böyle bir kurumun açılışı vesilesiyle bulunuyoruz. Ben eğitim öğretim külliyesi diyorum. İşte bunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada 5 bin öğrenci olacak. Bu külliyenin önemli bir özelliği de 61 milyon TL'lik yatırımın neredeyse tamamının hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmasıdır. Bu hizmet değiş illerimize de örnek olsun.

Türkiye teröre, bölgesindeki istikrarsızlığa, sabotaj girişimlerine rağmen 2023 hedefleri istikametinde yürüyor. Osman Gaze Köprüsü'nü yaptık işte. Oradan geçip geldik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü dev bir proje. Avrasya Tüneli'ni de aralık ayının 20'sinde en geç 26'sında hizmete açıyoruz.

İşte İnegöl'de olduğu gibi bu ülkenin sanayicisi, esnafı, emekçisi, ev kadını 7'den 70'e tamamı adeta bir seferberlik ruhu yaşamış oldu. Maruz kaldığımız ihanete, saldırıya rağmen soğukkanlılığımızı, kararlılığımızı asla kaybetmedik. İçerden ve dışarıdan bizi hedef alan ekonomik tuzaklara rağmen yolumuzdan sapmadık. Böyle bir başarı dünyada çok az milletin harcıdır.

AVRUPA ÜLKELERİNİN İNSANLIK DEĞERLERİNİ NASIL AYAKLAR ALTINA ALDIĞINI GÖRDÜK

Birkaç yüz mülteci kapılarına dayandığı zaman Avrupa ülkelerinin insanlık değerlerini nasıl ayaklar altına aldığını gördük. Türkiye'de şu anda 3 milyon mülteci var. Üzerlerine misket bombaları atılan bu insanlara biz kapıları açtık. Ama Batı'nın böyle bir derdi var mı. Şu ana kadar STK'lar ile birlikte 25-26 milyar dolar harcadık. Veren al alan elden hayırlıdır. Bizi buralara getiren nedir. Birlikte sayalım...

Bir tek millet: Türküyle Kürdüyle, azıyla, Abazasıyla, Çerkeziyle, Romanıyla biz birbirimizi Allah için seviyoruz.

Tek bayrak: Bu bayrak dışında bayrak tanımıyoruz.

Tek vatan: 780 kilometre kare ile tek vatan. Kimse burada operasyon yapmaya kalkmasın. Ama buna yeltenenler var. Nereye kaçarsanız kaçın inlerinize kadar sizi kovalayacağı. Artık terör eylemi olduktan sonra değil, olmadan, o bataklığı kurutmak suretiyle mücadele ediyoruz. 

6 YILDA 600 BİN İNSAN HEDEF OLDU

Bize insanlık dersi verenler insani vazifelerini yerine getiremiyorlar. İşte Suriye meselesinde görüyoruz. Dürüst değiller. Siz destek verseniz de vermeseniz de biz 6 yıldır nasıl bu işi götürdüysek yine götürürüz. Teröristlerin adlarını bahane ederek tüm müslümanları hedef alan ülkeleri esefle takip ediyoruz. Bu düşmanlıkla faşist partilerin yönetimleri altına girme tehlikesi ile karşı karşıyalar.  Suriye'de 6 yılda 600 bin insan devlet terörünün hedefi oldu. Buna sesleri çıkmayanlar şimdi çıkıp Dabık'ta şu kadar PYD'li öldü diyorlar. 600 bine sesini çıkartmayanlar teröristi savunuyorlar.  Benim Gaziantep'imde 14 yaşındaki bir çocuk Messi'nin forması ile kına gecesini kana buladı. Ama bunlar hala utanmadan sıkılmadan niçin bunları üzerine gidiyorsunuz diyorlar. 

İDAM KONUSU

İdam konusunda düşüncemi biliyorsunuz. Parlamentoda bu konu gündeme gelip genel kurulda geçtiği anda ben onayımı veririm. Batılılar bunu niye dillendiriyorsunuz diyorlar. Sizden mi izin alıyoruz. Dünyanın büyük kesiminde idam uygulaması var. Dolayısıyla biz o şehitlerimizin kanını yerde bırakamayız. 

MİSAK-I MİLLİ DEDİM DİYE RAHATSIZ OLDULAR

Musul bizimdir. Tarihe bakın. Misak-ı Milli dedim diye rahatsız oldular. Ben tarih dersi veriyorum niye rahatsız oluyorsun. Niye rahatsız oluyorsunuz. Biz milliyiz, vatanseveriz farkımız bu.  Biz başından beri Irak'ın anahtarının tek bir etnik yapıya teslim edilmemesi gerektiğini söyledik. Suriye için de söylüyoruz. Bölgede etkinliği olan ülkelere bunu söylüyoruz. 

GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Uluslararası hukuk çerçevesinde sahada ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Güney sınırımız boyunca bir terör bölgesi oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Cerablus operasyonu bu konudaki kararlılığımızın bir ifadesidir. Dabık aynı şekilde. Şimdi diyorlar ki, El Bab'a inmeyin, mecburuz ineceğiz. Terörden arındırılmış bir bölge oluşturmak zorundayız.  Irak'ta da kendi ülkemizin güvenliği için sahada etkin olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında bin yıllık kardeşliğimiz gereği orada insanların geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz. Musul, Kerkük, Haseki'deki kardeşlerimizin güvenliğini de kendimizindinden farklı görmüyoruz. Biz sadece kendimiz ve bölgemizdeki kardeşlerimiz için barış ve huzurdan başka bir şey istemiyoruz.

TRİBÜNDEN İZLEMEYECEĞİZ

Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konuları tribünden izlemeyeceğiz. Terör koridoruna izin vermeyeceğiz. El Bab'a inmeyin diyorlar. Koalisyon razı olursa Rakka'da da gerekeni yapacağız. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız. Dün ABD Savunma Bakanı buradaydı. Irak'ın mezhep savaşına sürüklenmesine kayıtsız kalmayacağız. Topraklarımızın güvenliği için sahada etkin olmaya çalışıyoruz. İştahı kabaranların heveslerini kursaklarında bırakacak güce sahibiz. Kardeşlerimizin güvenliğini kendimizinkinden farklı görmüyoruz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.