Bingöl'de polislere hain saldırı! 2 şehit 9 yaralı

Bingöl'de polislere hain saldırı! 2 şehit 9 yaralı
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde kaymakamlık binası yakınına bırakılan bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 polis şehit oldu, 6'sı güvenlik görevlisi 9 kişi yaralandı.

Bingöl’ün Genç İlçesi Kaymakamlık binası önünde teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda, meydana gelen patlamada 2 polis şehit olurken, 6’sı polis, 9 kişi yaralandı. Yaralılar, Genç İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir polis memuru ise helikopterle Malatya’ya sevk edildi.

Patlamanın meydana geldiği bölgede çok sayıda ev ve iş yerleri de hasar gördü. Elektriklerin kesildiği ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Olayın ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİ KÖŞGER, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, olayın ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı vatandaşları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Köşger, "Saat 22.50 sıralarında Genç İlçemizde, eş zamanlı saldırı gerçekleşti. Bombalı araç patlatıldı. Kaymakamlık lojmanını korumakla görevli olan bir polis memurumuz şehit oldu. 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Bunlardan birisinin durumu ağır, diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Durumu ağır olan ameliyatı yapılmak üzere Malatya’ya sevk edildi. 14 sivil vatandaşımız hafif yaralı. Çok şükür hayati tehlikeleri yok. Sıcak temas sağlandı, karşılıklı çatışmalar gerçekleşti. Şu anda operasyon sürüyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.