Hizbullah'tan Erdoğan'a Musul tepkisi

Hizbullah'tan Erdoğan'a Musul tepkisi
Hizbullah lideri Nasrallah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Kerkük, Musul geçmişte bizimdi' sözlerine yanıt verdi.

Hizbullah lider Hasan Nasrallah, bugün yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Musul açıklamalarına tepki gösterdi.

Sputnik'te yer alan habere göre Nasrallah, 'Iraklılar Musul için savaşıyor, karşılığındaysa Türkiye gelip ‘Musul Türk’tür ve Türkiye’ye geri verilmelidir’ diyor. Halep’te de aynısı. ‘Halep bizimdir, Suriye’nin değil’ diyorlar. Bakın, bu her gün meydana çıkıyor” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Bursa'da yaptığı konuşmada, "Halep gibi geçmişte bize ait olan topraklar İslam medeniyetinin kadim şehirleri yıkıldı. Aynı şekilde Irak'ın kadim şehirleri, Kerkük, Musul geçmişte bizimdi... Şimdi ben Misak-ı Milli deyince kızıyorlar. Ben tarih dersi veriyorum anlayın! Gazi Mustafa Kemal de istikamet olarak Misak-ı Milli'yi göstermişti. 2003'ten bu yana izlenen yanlış politikalar nedeniyle bölge ölüm tarlalarına dönüştü. Kendileri bir şey yapmadıkları gibi bizi de engellediler. Biz Irak krizinin başından beri ülkenin anahtarının tek bir mezhepe verilmeyeceğini söyledik" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum