Enver Baytan Hocaefendi Hakk’a yürüdü

Enver Baytan Hocaefendi Hakk’a yürüdü
Son devrin Ehl-i Sünnet âlimlerden Enver Baytan Hocaefendi, rahmet-i Rahman’a kavuştu.
Uzun bir süredir tedavi gören Enver Baytan, milli ve manevi değerleri güçlü bir gençliğin yetiştirilmesinde önayak olmuş önemli isimlerden biriydi.  23 eseri bulunan Enver Baytan, 70 yıl boyunca kürsülerden vaaz verdi.  Emekli olduktan sonra da yakın zamana kadar fahri olarak Küçükayasofya Camii’nde vaaz verirken rahatsızlandı. 
 
Son devrin Ehl-i Sünnet âlimlerden Enver Baytan Hocaefendi, rahmeti Rahman’a kavuştu.  Uzun bir süredir tedavi gören Enver Baytan, milli ve manevi değerleri güçlü bir gençliğin yetiştirilmesinde önayak olmuş önemli isimlerden biriydi.  23 eseri bulunan Enver Baytan, 70 yıl boyunca kürsülerden vaaz verdi. Emekli olduktan sonra da yakın zamana kadar fahri olarak Küçükayasofya Camii’nde vaaz verirken rahatsızlandı. Kürsüleri “merhamet yeri” olarak tanımlayan Baytan Hoca, Sultanahmet’in yakınında Yerebatan camiinde uzun yıllar imam ve hatiplik yaptı.
 
Kürsüleri “merhamet yeri” olarak tanımlayan Baytan Hoca, Sultanahmet’in yakınındaki Yerebatan camiinde uzun yıllar imamlık yaptı. Enver Baytan Hocaefendi’nin cenaze namazı bugün öğle namazını müteakip Fatih Camii’nde kılınacak.
 
CENAZE NAMAZI BUGÜN FATİH CAMİİ’NDE KILINACAK
 
Uzun bir süre Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif çalışmalarda bulunan Baytan Hoca, yine İlim Yayma Cemiyeti kurucu üyeliği, yönetim kurulu üyeliği vazifelerinde bulundu.
 
İslami Edebiyat Vakfı’nda da kurucu üyelik yapan Baytan Hoca İslami Edibiyat Dergisinde de yazılar yazdı. TV5’te yayınlanan Gönül Sohbetleri programında günlük hayatta karşılaşılan sorunlara fıkıh, tefsir, hadis, tasavvuf birikimleri ışığında değerlendirmelerde bulunuyordu.  Kendisini Enver Baytan Yerebatan diye takdim eden Baytan Hoca 8 yaşında hafızlığa başladı ve bir yılda hafızlığını tamamladı. 
 
Gönenli Mehmet Efendi’den talim dersleri
 
1942 yılında İstanbul’a gelerek Gönenli Mehmet Efendi’den talim dersleri aldı.  Devrin birçok hocasından ilim tahsil eden Baytan Hoca, ilk resmi görevine İzmit’de başlamıştı. Kendi devrinde ezanın Türkçe okunması ile ilgili birçok canlı ve hüzünlü olaylara şahit olmuştu. 
 
Bu dönemlerle alakalı hatıralarını kitapları vasıtasıyla paylaşan Enver Baytan hoca vaazları ile de bilinen büyük alimlerdendi. Enver Baytan Hocaefendinin cenaze namazının yarın öğle namazını müteakip Fatih Camii’nde kılınacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum