MHP Başkanlık sistemi için Meclis'te "Olur" meydanda "Olmaz" diyecek!

MHP Başkanlık sistemi için Meclis'te "Olur" meydanda "Olmaz" diyecek!
Ak Parti'nin kısa bir süre sonra Meclis'e taşımayı planladığı Başkanlık sistemiyle ilgili MHP cephesinden flaş bir açıklama geldi.MHP Başkanlık sistemi için Meclis'te "Olur" meydanda "Olmaz" diyeceği açıklandı. İşte MHP'den yapılan o açıklama..

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Parlamenter sistemden vazgeçmeyiz. Başkanlık referandumunda 'hayır' diyeceğiz" dedi.

MHP'den başkanlık tartışmalarıyla ilgili flaş açıklama geldi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, AK Parti’nin başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği önerisini Meclis’e getirmesi durumunda MHP’nin referandum yolunun açılması için destek verebileceğini yönündeki açıklamaları Ankara'nın gündemine oturmuştu.

Bahçeli’ye en yakın isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu. MHP'nin halk oylamasında hayır diyeceğini açıklayan Yalçın şunları dile getirdi:

MHP, REFERANDUMA HAYIR DİYECEK

-Başkanlık sistemine kapınız tamamen kapalı mı?

Evet. Parti olarak biz başkanlık sistemini doğru bulmuyoruz. Ama halk “Yok arkadaş, ben uygun buluyorum” derse, buna söyleyeceğimiz bir laf olamaz. n Referandum sürecinde kendi tabanınız size “Bana ne tavsiye edersin?” diye sorunca ne diyeceksiniz?“Parlamenter sistem” diyeceğiz tabii. Başka ne diyeceğiz... “Başkanlığa ‘Hayır’ deyin, parlamenter sistemi destekleyin” diyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.