Fırtına obüsleri DAEŞ ve PYD'yi vurdu!

Fırtına obüsleri DAEŞ ve PYD'yi vurdu!
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 63. gününde 72 DEAŞ hedefine ve 15 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla (FIRTINA Obüsü) atış yapıldı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir" denildi.

Mare sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Aktarin güneyinde yer alan üç meskûn mahalde (Tuways, Al Gharz ve Tlatinah) büyük ölçüde kontrol sağlandığı belirtilerek tam kontrol sağlama gayretleri ve mayın / EYP temizliği faaliyetlerinin devam ettiği kaydedildi.

5 MUHALİF ŞEHİT, 28 YARALI

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 5 Muhalifin şehit olduğu, 28 Muhalifin ise yaralandığı kaydedilerek destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmediği bildirildi.

Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 159 meskûn mahalde (yaklaşık 1280 km²) sağlanan kontrol durumunun devam ettiği ifade edildi.

HEDEFLER VURULDU

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 72 DEAŞ TÖ hedefine ve 15 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtalarıyla (FIRTINA Obüsü) atış yapılarak DEAŞ TÖ ve PYD/PKK mensupları baskı altına alındığı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldığı vurgulandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.