Meteoroloji kar yağışı uyarısında bulundu!

Meteoroloji kar yağışı uyarısında bulundu!
Meteoroloji İstanbul ve Ankara için krtik raporu açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre İstanbulve Ankara hava durumu çok bulutlu ve yer yer sağanak şeklinde olacak. KaradenizBölgesi için ise şiddetli yağış uyarısı var. Doğu Anadolu'da Kars, Erzurum, Ardahan veAğrı'da kar yağışı görülecek.

KAR UYARISI YAPILDI!

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının gece de devam etmesi bekleniyor. YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu,Artvin, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile sabah saatlerinde hafif olmak üzereKocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIK 4 DERECE AZALIYOR

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdenizkıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli(30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BU İLLERDEKİLER AMAN DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; Salı günüRize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm/12 saat) sağanak yağış beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.