Saadet Partisi'nin 6.Olağan Büyük Kongre Adayı Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi'nin 6.Olağan Büyük Kongre Adayı Temel Karamollaoğlu
Saadet Partisi'nde 30 Ekim'de yapılacak 6.Olağan Büyük Kongre öncesi partinin Yüksek İstişare Kurulu toplandı. Toplantıdan çıkan tavsiye kararına göre, Temel Karamollaoğlu’nun öncülüğünde ve tek liste ile gidilecek.Temel Karamollaoğlu kimdir?

YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk Milli Gazete’ye yaptığı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı: “Herkesin malumu olduğu üzere istişare ve temayül belirleme çalışmaları yaklaşık bir aydır devam ediyordu. Gerçekten Türkiye siyasetine örnek olacak şekilde, geniş katılımlı, çok titiz ve çok hassas bir süreç yürütüldü. Teşkilatımız ve davamız için en iyi neticeyi ortaya koyma konusunda büyük bir hassasiyet gösterildi. Yapılan bütün bu değerlendirmelerin ardından, Yüksek İstişare Kurulu’muz 30 Ekim tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek 6. Olağan Büyük Kongre’ye tek liste halinde gidilmesi ve Genel Başkan Adayı olarak Temel Karamollaoğlu’nu tavsiye etmeyi kararlaştırmıştır. Temel bey, camiamızın yakından tanıdığı, çalışkanlığı, tecrübesi ve davamıza olan sadakati ile her zaman takdir görmüş çok değerli bir kardeşimizdir. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”

buyuk_kongre’nin_adayi_temel_karamollaoglu24102016157.jpg

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

Halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Temel Karamollaoğlu, Manchester Üniversitesi UMIST Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı Üniversitede yüksek lisans yaptı. DPT Uzmanlığı, Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Müsteşar Muavinliği, Serbest Müşavirlik, Özel Sektör Yöneticiliği yaptı. Milli Görüş Hareketi’nin kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan Karamollaoğlu, Sivas Belediye Başkanlığı ve TBMM’de 19. 20 ve 21. dönem Milletvekilliği yaptı. Türkiye’nin ilk düşünce kuruluşu Ekonomik ve  Sosyal Araştırmalar Merkezi ESAM’ın yöneticilerinden olan Temel Karamollaoğlu evli ve 5 Çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum