Sular durulmuyor. Binlercesi işsiz kalacak!

Sular durulmuyor. Binlercesi işsiz kalacak!
Geçtiğimiz haftalarda on binlerce kişinin işsiz kalacağını açıklayan dünya devlerinde sular durulmuyor. Twitter yüzlerce kişiyi işten çıkarak...

ABD'nin en büyük bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisi olan HP bugün yaptığı açıklamada 4 bin kişiyi işten çıkaracağını ifade ederken, Ekim ayı başında 1000 kişiyi işten çıkaracağı haberi gelen Deutsche Bank'ın 10.000 kişiyi daha işten çıkaracağının yankıları sürerken bir kıyım haberi de sosyal medya platformu Twitter'dan geldi. Twitter yüzlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

TWİTTER, YÜZLERCE KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Twitter işten çıkarmalara ilişkin planının bu hafta içinde kamuoyu ile paylaşacak. Kaynaklar, Twitter'ın işgücünün yüzde 8'ini oluşturan yaklaşık 300 kişiyi işten çıkaracağını tahmin ediyorlar.

Twitter, işgücünü gecen yıl da yüzde 8 civarında azaltmıştı. 3. çeyrek mali sonuçlarını Perşembe günü açıklayacak olan Twitter'ın çalışan sayısını azaltma planını 3. çeyrek sonuçlarından önce açıklaması bekleniyor.

HP INC, ÇALIŞAN SAYISINI 3-4 BİN KİŞİ AZALTMAYI BEKLİYOR

HP'nin donanım birimini oluşturan HP Inc, 3-4 bin kişinin işten çıkarılmasının büyük bir yeniden yapılanmanın parçası olarak gerçekleştirileceğini belirtirken, yılda 200-300 milyon dolar tasarruf sağlamayı hedeflediğini ifade etti. Ancak işten çıkarmalar nedeniyle ilk etapta 500 milyon dolarmaliyetle karşı karşıya kalınacak.

HP açıklamasında ayrıca gelecek yıl için kar beklentilerini de piyasa tahminlerinin altında tuttu. HP 2017 mali yılında hisse başına 1,55-1,65 dolar kar bekliyor.

İNGİLİZ DEVİNDE İKİNCİ KIYIM

İngiltere’nin önde gelen finans kurumlarından Lloyds Bankacılık Grubu geçtiğimiz günlerde yeniden yapılanma planlaması kapsamında yaklaşık bin 230 kişinin işten çıkarılacağını açıklamıştı.

Bankacılık grubu 2014 yılının ekim ayında da 9 bin çalışanın işine son verme kararı almıştı.

ALMANYA'NIN EN BÜYÜKLERİ DE KIYIM SİLSİLESİNDE

Deutsche Bank'ın daha önce yaptığı açıklamada 1000 kişiyi işten çıkaracağı basına yansımıştı. Bugün ise kaynaklardan gelen habere göre Deutsche Bank'ın 10 bin kişiyi daha işten çıkaracağı aktarıldı.

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank'ta yeniden yapılanma planlarını duyurup ve yaptığı açıklamada iş gücünün yüzde 20'sini oluşturan yaklaşık 9600 kişinin işten çıkarılacağını beyan etmişti.

ING BANK DA 7 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAĞINI DUYURDU

Hollanda'nın en büyük bankası ING Bank, 7 bin kişiyi işten çıkartacağını duyurmuştu.

ING Bank'ın küçülme planından ilk etapta ağırlıklı olarak Hollanda ve Belçika'nın etkileneceği kaydedildi. ING Bank CEO'su Ralph Hammers'ın ifadelerine göre, 2021 yılına kadar Belçika'da 3 bin 500, Hollanda da ise 2 bin 300 kişi işten çıkartılacak. Bankaya dış hizmet sağlayan birimlerden de 950 kişiyle yolların ayrılacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.