Trump Clinton'a ateş püskürdü!

Trump Clinton'a  ateş püskürdü!
Florida eyaletinde seçmenlerle bir araya gelen Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump rakibi Clinton'a ateş püskürdü.

Tampa kentindeki konuşmasında medyaya yüklenen Trump, yarışı Demokratların adayı Hillary Clinton'ın önünde götürmesine rağmen medya organlarının sahte anketlerle bunu örtbas ettiğini ileri sürdü.
 
Dünyada en sahtekar insanların arasında medyanın da yer aldığını iddia eden Trump, "Onlar en kötüsü. Onlar yalancı Hillary'nin kazanması için seçime hile bulaştırmaya çalışıyorlar." dedi.
 
St. Augustine kentindeki etkinliğinde de medyaya eleştirisini sürdüren Trump, medyadaki anketlere aldanılmamasını istedi. Trump, "Aslında biz kazanıyoruz." diye konuştu.
 
Rakibi Clinton için "O herhangi bir insandan daha fazla yalan söylüyor." diyen Trump, Federal Araştırma Bürosunun (FBI) da Clinton'ın kişisel e-postasını kullanmasına yönelik soruşturmada adil davranmadığını dile getirdi.
 
BATAKLIĞA SAPLANDIK
 
Trump, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin dış politikasını eleştirdi. Obama'nın DEAŞ ile mücadelede ne yaptığını bilmediğini savunan Trump, örgütten kurtarma hazırlığı aylar öncesinden duyurulan Musul'a bakıldığında yönetimin yanlışının görülebileceğini anlattı.
 
Donald Trump, şunları kaydetti:
 
"Musul'da batağa saplanmış durumdayız. Düşman düşündüklerinden daha çetin çıktı. Hazırlanmak için çok zamanları vardı. Her yerde insanları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Sahada korkunç bir durum var. Kente gireceğimizi niçin söylemek zorundaydık? Niçin önce girmedik ve bir hafta sonra kamuoyuna liderlerini yakaladığımızı duyurmadık? Ben bir Ivy League (ABD'nin en iyi okullarının dahil olduğu liste) okuluna gittim ama durumu daha iyi tarif edemeyeceğiniz kelimeler var; yönetimimiz aptal, bunlar aptal insanlar."
 
Hillary Clinton, New Hampshire'da
 
Demokratların başkan adayı Hillary Clinton ise seçim çalışmalarını New Hampshire eyaletinde sürdürdü.
 
Eyaletin Manchester kentinde partililere hitap eden Clinton, Trump'ın Musul operasyonun kötü gittiğine dair sözlerine yüklendi.
 
Trump'ın aslında daha savaş başlamadan yenilgiyi deklare ettiğini savunan Clinton, "O böylelikle vasıfsız bir başkumandanın ne anlama geleceğini tüm dünyaya gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Clinton, Donald Trump'ın seçimlerde hile yapılacağı iddialarına da değindi.
 
Trump'ın seçim sonuçlarını kabul edeceğini söylemeyi reddeden ilk başkan adayı olduğuna dikkati çeken Clinton, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kendisi, seçim sonuçlarına saygı göstereceğini söylemekten kaçınan, Demokrat veya Cumhuriyetçi, başkanlık için yarışan ilk kişi oldu. Demokrasimiz için o doğrudan bir tehdit. Seçimlerde hile yapıldığına dair tüm konuşmaları sadece mitinglerinde kendisini desteklemeye gelenleri kışkırtmaya yönelik. Bu bizim demokrasimize doğrudan tehdittir."
 
Obama ve Biden, Clinton için sahada
 
Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama ve Yardımcısı Joe Biden da Hillary Clinton için etkinliklere katıldı.
 
Obama, California eyaletinde San Diego'da yaptığı konuşmada Clinton için oy istedi. Hillary Clinton'ın iyi bir başkan olacağını vurgulayan Obama, ABD Kongresi'nde de Demokratların çoğunluğu yeniden ele geçireceğine inandığını kaydetti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.