Rusya, Türk Akımı için garanti istedi

Rusya, Türk Akımı için garanti istedi
Sergey Lavrov, Türk Akımı projesinin Avrupa'ya ulaşabilmesi için AB'den garanti istedi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk Akımı hakkında yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nden (AB) gerekli garantilerin alınması durumunda, boru hattı projesini Avrupa'ya ulaştırmaya hazır olduklarını söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya-Avrupa Ticaret Birliği yetkilileriyle bir araya gelen Lavrov, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Rusya arasında projeye ilişkin anlaşmanın imzalandığını hatırlatan Lavrov, "Anlaşma kapsamında inşa edilecek bir hattın da Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması planlanıyor." dedi.

'GÜNEY AKIM BAŞARISIZ OLDU'

Lavrov, Güney Akım projesinin başarısız olduğunu hatırlatarak, "Bu nedenle Avrupa'dan, ancak kağıt üzerinde, resmi garantilerin alınması halinde Türk Akımı projesinde bir hattın Avrupa'ya ulaştırılması söz konusu olabilir. Gerekli garantilerin alınması halinde Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini Avrupa'ya ulaştırmaya hazırız." dedi.

Geçen hafta Brüksel'de düzenlenen AB zirvesine de değinen Lavrov, bu zirvenin sonucunda AB'nin, Rusya ile ilişkilerinde kendi çıkarlarını gözeten mantıklı bir politika geliştirmeyi henüz başaramadığının görüldüğünü savundu.

TARİH VERDİLER

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün Moskova'da görüştükten sonra, "Son gelişmeler ışığında, Türk Akımı'nda planlanan iki hat için inşaat sürecinin 2019 sonunda tamamlanabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz." ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.