Hükümetten flaş Fırat Kalkanı açıklaması

Hükümetten flaş Fırat Kalkanı açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Sudanlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Fırat Kalkanıharekatıyla ilgili, "El Bab'a kadar bu operasyon ilerleyecektir" ifadelerini kullandı.

İşte konuşmadan satır başları:

"Rejimin ve destekçilerinin ajandasının ne olduğunu görüyoruz. Onlara göre El Nusra da yok. Halep'ten El Nusra'nın çekilmelerini istemelerinin sebebi Halep'i ele geçirmek. Bunlar bizim DAEŞ'e karşı mücadelemizi durdurmaz. Fırat Kalkanı Operasyonu da devam edecektir. Bu operasyonun tek amacı bu bölgeden DAEŞ'i temizlemektir."

"El Bab'a kadar bu operasyon ilerleyecektir ve bu bölgeyi güvenli bölge ilan etmeliyiz ki insanlar dönebilsin. Biz Irak'ta mezhepçi yaklaşımlara hep karşı olduk. Maliki'den bu yana bu mezhepçi anlayışın ne kadar tehlikeli olduğunu Irak'ta Suriye'de gördük. Fakat bunlardan ders alınmadığı açıkça ortadadır. Haşdi Şabi'nin Musul'a girmek istediğini görüyoruz. DAEŞ'le mücadele yerel güçlerle yapılmalı. Musul ve Telafer'de etnik dengeler dikkate alınmalı. Bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir duruma gelirse, kendi güvenliğimizi sağlamak için her türlü tedbirimizi alırız, bu bizim uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızdır. Telafer'de tehdit oluşursa da tedbir alırız. Oradaki kardeşlerimizi de hiçbir zaman yalnız bırakmadık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.