FLAŞ: İsrail uçakları Gazze'de katliam yapıyor!

FLAŞ: İsrail uçakları Gazze'de katliam yapıyor!
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 200'ü geçti. Hastane kaynakları, saldırılarda ölenlerin sayısının 225'e çıktığını bildirdi. Saldırılarda 300'den fazla kişinin yaralandığı, 120'sinin durumunun ağır olduğu kayde

KATLİAMDAN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'deki askeri operasyonlarının hemen bitmeyeceğini, gerekli görülmesi halinde kapsamının genişletileceğini söyledi. 

Barak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kolay ve kısa olmayacak. Sakin davranmanın ve savaşmanın vakti vardır. Şimdi savaşma vakti" diye konuştu.

İsrail hava kuvvetleri, bugün Gazze Şeridi'nde bulunan Gazze, Han Yunus ve Refah kentlerindeki Hamas hedeflerine saldırı düzenledi. Saldırıda son açıklamalara göre Gazze'de 120, Han Yunus'ta 23 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından İsrail ordusundan yapılan açıklamada operasyonların devam edeceği sinyali verilirken, Filistinli gruplar ise "intikam" çağrısı yaptı. Filistin Otoritesi Başkanı Mahmud Abbas da Hamas'lı polis şefi Tevfik Cabir'in öldüğü saldırıları kınadı. Saldırıda hedef alınan binaların sivil yerleşim bölgelerinde bulunmasından dolayı ölenler ve yaralananlar arasında siviller de bulunuyor.

Gazzeli Görgü tanıkları, bugün İsrail jetlerini en az 30 kadar füze fırlattığını duyurdu. Saldırılarda Gazze kentindeki Hamas binalarının çoğu yıkıldı. Ağlık Bakanlığı yetkilisi Moiva Hassaneyn, Gazze'de 120 Han Yunus'ta ise 23 kişinin öldüğünü açıkladı. Hassaneyn, yaralı sayısının ise 250'den fazla olduğunu belirtti.

Hamas sözcüsü İslam Şahvan da Hamas radyosuna yaptığı açıklamada Gazze'de vurulan binaların birinde saldırı düzenlendiği sırada Hamas polis güçlerine katılacak yeni polisler için mezuniyet töreni düzenlenmekte olduğunu belirtti. Han Yunus kasabasına düzenlenen saldırıda bir mülteci kampının hedef alındığını belirtti. Hamas radyosu ayrıca saldırılarda Hamas polis şefi Tevfik Cabir'in öldüğünü duyurdu.

İslami Cihad örgütü de bütün mensuplarına "intikam saldırıları" gerçekleştirme emri verdi.

Saldırılarda binalar yıkılırken, bazı yerlerde derin kraterler açıldı. Televizyonlara yansıyan görüntülerde Gazze'de sirenler çaldığı görülüyor. Ambulanslar ve sivil araçlar yaralıları hastaneye taşırken, ölülerin başındaki Filistinlilerin ise tekbir getirdiği görülüyor.

İSRAİL, SALDIRILARI GENİŞLETME SİNYALİ VERDİ

İsrail yönetimi de Gazze'ye bugün düzenledikleri hava saldırılarını genişletmeye hazır olduklarını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın bir yardımcısı, "Gerekmesi halinde komutanların değerlendirmelerine bağlı olarak operasyonlar genişleyecek ve sürdürülecek." dedi. Barak'ın yardımcısı, "Kolay ya da basit olmayan bir süreçle yüz yüzeyiz" diye konuştu.

İsrail ordusu ise yaptığı resmî açıklamada saldırının sorumlusun Hamas olduğunu savundu. Açıklamada, saldırıda Hamas'ın Gazze Şeridi'nde bulunan bazı hedeflerinin ve tesislerinin vurulduğu belirtildi. Operasyona katılan pilotların tamamının da İsrail'e geri döndüğü kaydedildi. Açıklamada ordunun operasyonlara İsrail Genel Kurmay Başkanlığı'nın değerlendirmeleri doğrultusunda devam edeceği belirtildi. Açıklamada "Bu operasyon gerekli olduğu sürece devam edecek, genişleyecek ve yoğunlaştırılacak" denildi.

İSRAİL ORDUSU: SALDIRININ SORUMLUSU HAMAS'TIR 

İsrail ordusu operasyonun "Hamas'ın devam eden terörist saldırılarının sonucunda gerçekleştirildiğini" savundu. Vurulan Hamas hedeflerinin ise geçtiğimiz aylarda toplanan yerel istihbarat sonucunda belirlendiği, Hamas'ın bazı üslerini, eğitim kamplarını, cephaneliklerini içerdiği kaydedildi.

Açıklamada "İsrail saldırının gerçek sorumlularının, sivil yerleşim yerlerinde terör faaliyetlerini harekete geçiren Hamas liderleri" olduğu savunuldu. Gazze operasyonunun, İsrail'in güvenlik çıkarlarını korumak açısından hayatî öneme sahip olduğu dile getirildi.

Açıklamayı okuyan İsrail ordu sözcüsü, "teröre destek olan, evinde terörist barındıran, eşlerini ve çocuklarını insan kalkanı olarak hedeflere gönderen herkesin terörist olarak kabul edileceğini" ifade etti. 

MAHMUD ABBAS SALDIRIYI KINADI

Filistin Otoritesi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği hava saldırısını kınadı. Abbas'ın yardımcılarından Nebil Ebu Rıdane, Abbas'ın saldırıyı kınadığını ve itidal çağrısı yaptığını açıkladı.

İSRAİL, SALDIRI SİNYALİ VERMİŞTİ

İsrailli yetkililerin son günlerdeki açıklamaları ile saldırının sinyalini vermişti. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak önceki gün yaptığı açıklamasında roket saldırılarına devam etmesi halinde "Hamas'ın ağır bir bedel ödeyeceğini" savunmuştu. Barak ayrıca İsrail ordusunun, geniş bir operasyon yapmak için hazırlıklarını tamamladığını söyleyerek, "İsrail vatandaşlarına ve askerlerine zarar veren bunun ağır bedelini ödeyecektir" demişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni de Gazze'de Hamas iktidarını sona erdirme tehdidinde bulunnmuştu. Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında Livni, "Artık yeter. Durum artık değişiyor." ifadelerini kullanmıştı. Mısır, Hamas'la İsrail arasındaki 6 aylık ateşkes anlaşmasının 19 Aralık'ta sona ermesinden sonra yeni bir ateşkesin yürürlüğe girmesi için taraflar arasında görüşmeler başlatmıştı. 

BARGUTİ: İSRAİL, KENDİ SEÇİMLERİ İÇİN FİLİSTİNLİ KANI DÖKÜYOR 

GAZZE SOKAKLARI CESETLERLE DOLDU 

ÖLÜ SAYISI 140'I BULDU

DÜNDEN BUGÜNE FİLİSTİN DRAMI-FOTO ANALİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.