Darbeyi 1 ay kınamayan AB komisyonu, Kışanak için endişeliymiş!

Darbeyi 1 ay kınamayan AB komisyonu, Kışanak için endişeliymiş!
Avrupa Birliği Komisyonu, Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın terör soruşturmasından gözaltına alınmasının endişe verici olduğunu söyledi.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin Güneydoğusunda son 15 aydır şiddetin hiç dinmediğine dikkat çekildi.

"PKK, TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNE CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR"

AB’nin terörist örgütler listesinde yer alan PKK’nın Türkiye’nin güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturduğunun farkında olunduğunun altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aynı zamanda tüm adımların, hukukun üstünlüğüne, uygun sürece, temel özgürlüklere, bir aday ülke olarak Türkiye’nin yaptığı tüm taahhütlere tam saygı içinde atılması her zaman esastır.”

"SİYASİ BİR ÇÖZÜM TEK UYGUN SEÇENEK"

Siyasi çözüm çağrısını yineleyen AB, silahların bırakılması ve iç siyasi diyalog sürecinin öncelikli bir konu olarak başlatılması gerektiğinin altını çizdi. Bu sürece etkilenen nüfusun seçilmiş temsilcilerinin dahil edilmesi gerektiği vurgusunun yer aldığı açıklamada, "Siyasi bir çözüm tek uygun seçenek" denildi.

"ÇOK ENDİŞE VERİCİ"

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri de Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasının çok endişe verici olduğunu belirterek gelişmeleri yakından izleyeceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.