Tunceli'de terör örgütü PKK'ya ağır darbe

Tunceli'de terör örgütü PKK'ya ağır darbe
Tunceli Ovacık'ta öldürülen 23 PKK'lı teröristten üçünün PKK'nın sözde üst düzey sorumluları olduğu belirlendi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, geçen hafta terör örgütü  PKK'ya yönelik hava destekli operasyonlarda etkisiz hale getirilen 23 teröristten  birinin örgütün sözde "Dersim eyaleti komutan yardımcısı", ikisinin de örgütün  sözde "Dersim eyaleti doğu cephesi sorumluları" olduğu bildirildi. 
 
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristlere yönelik 16  Ekim'de başlatılan hava destekli operasyon ile 22 Ekim'de gerçekleştirilen 2 ayrı  operasyonun ardından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma  sürüyor.
 
PKK'NIN SÖZDE KOMUTA KADEMESİNE AĞIR DARBE

Soruşturma çerçevesinde, Ovacık Aşağıtorunoba Jandarma Karakol  Komutanlığına teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmasının  ardından etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin "Ozan" kod adlı Sedat İncesu olduğu belirlendi.
 
İLÇEDE 1 YIL ARADAN SONRA ÖLDÜRÜLEN EN ÜST DÜZEY PKK'LI

Terör örgütü PKK'nın sözde "Dersim eyaleti komutan yardımcısı" ve örgütün Tunceli'deki en önemli ikinci mensubu konumundaki terörist İncesu'nun, aynı ilçede geçen yıl öldürülen örgütün sözde "Dersim eyalet komutanı ve örgütün silahlı kanadı HPG'nin komuta konseyi üyesi" Baran Dersim kod adlı İsmail  Aydemir'den sonra kentte etkisiz hale getirilen en üst düzey örgüt mensubu olduğu tespit edildi.
 
Ayrıca Kutuderesi mevkisinde gerçekleştirilen operasyonda öldürülen  teröristlerden birinin örgütün sözde "Dersim eyaleti doğu cephesi erkek  sorumlusu" Ferhat Zagros kod adlı Hüseyin Ertürk olduğu belirlendi. Etkisiz hale  getirilen "Roza Dersim" kod adlı Dilek Günenç'in de örgütün sözde "Dersim eyaleti doğu cephesi kadın sorumlusu" olduğu belirtildi.
 
Kentte, 16 Ekim'de il merkezine bağlı Kutudere bölgesinde güvenlik  güçlerince başlatılan hava harekatı ve sonrasında karadan devam eden operasyonda, 6'sı kadın 13 terörist etkisiz hale getirilmiş, bir kadın terörist ise yaralı ele  geçirilmişti.
 
Ovacık ilçesinde 22 Ekim'de ise Aşağıtorunoba Jandarma Karakol  Komutanlığı batısında bulunan Pirsultan Deresi mevkisinde güvenlik güçleri  tarafından İHA ile icra edilen keşif ve gözetleme faaliyetinde, bir grup bölücü  terör örgütü mensubu tespit edilmiş, başlatılan hava destekli operasyonda, tespit  edilen noktalar ile teröristlerin kaçış güzergahlarının F-16 uçakları ile  bombalanması, kobra helikopterleri ile atış altına alınması sonucu 2 terörist ölü  ele geçirilmişti.
 
Aynı tarihte Ovacık Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığına  teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması üzerine yapılan hava  destekli bir başka operasyonda da 3'ü kadın 7 terörist ölü ele geçirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.