ABD Türkiye'ye verdiği sözü tutmadı

ABD Türkiye'ye verdiği sözü tutmadı
DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun ABD'li komutanı Townsend, planladıkları Rakka operasyonunda terör örgütü YPG'nin de yer alacağını kaydetti.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, önümüzdeki haftalarda yapılması beklenen Rakka operasyonuna katılacak güçlerin çoğunluğunu, terör örgütü PYD'nin askeri kolu YPG'nin oluşturacağını söyledi.

ABD YPG'nin zafer hayaliyle yaşıyor

Pentagon'da düzenlenen basın toplantısına video konferans yoluyla canlı bağlanan Townsend, 'Yakın muktedir olacak tek güç, YPG'nin belirgin bir bölümünü oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri' diye konuştu.

"Demokratik Suriye Güçleri", Suriye PKK'sı PYD ve YPG'ye meşru bir kılıf uydurmak için kurulan çatı örgüt. Örgütün büyük çoğunluğu, YPG'li teröristlerden oluşuyor.

"Türkiye istemiyor ama görüşmelerimiz sürüyor"

Townsend "Türkiye bizim hiçbir yerde Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte hareket etmemizi istemiyor, özellikle Rakka'da. Türkiye ile görüşmelerimiz sürüyor ve bu yolda başka adımlar atacağız" dedi.

TÜRKİYE'YE TEMİNAT VERMİŞTİ

Türkiye, ABD'ye "Rakka operasyonunda YPG varsa biz yokuz" şeklinde şartını sunmuş, ABD ise Türkiye'ye teminat vermişti.

ABD, TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜYOR

ABD Savunma Bakanı Carter, DAEŞ'in Suriye'deki fiili başkentini geri almak için operasyonun birkaç hafta içinde başlayacağını duyurdu. PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin harekâtta yer alacağını ilan eden Washington, Ankara ile görüşüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum