İşte Gülen'in kaçabileceği 4 ülke!

İşte Gülen'in kaçabileceği 4 ülke!
Bekir Bozdağ, Gülen’in başka bir ülkeye kaçış arayışı içinde olduğunu söyledi. Bozdağ olası dört ülkeye kaçabileceğini söyledi.

 

Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen’in başka bir ülkeye kaçış arayışı içinde olduğuna dair güçlü istihbarat bilgileri olduğunu belirterek, "Kanada, Belçika, Norveç, Brezilya gibi bazı ülkelerde yer arayışı var. Kaçış için yer arayışında birtakım ülke yönetimleriyle de temas kurma ihtimalleri güçlü" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD’nin Washington eyaletinde, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Fethullah Gülen’in iadesi konusunda ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerin detaylarına ilişkin bilgi veren Bozdağ, 15 Temmuz’a ilişkin Türkiye’nin geçici tutuklama istediğini söyledi.

Fethullah Gülen’in başka bir ülkeye kaçış arayışı içinde olduğuna dair ellerinde güçlü istihbarat bilgileri olduğunu açıklayan Bozdağ, "Başka bir ülkeye kaçış arayışı içinde olduğuna dair elimizde güçlü istihbarat bilgileri var. Kanada, Belçika, Norveç, Brezilya gibi bazı ülkelerde yer arayışı var. Bazıları ile ilgili iade sözleşmesi yok. Kaçış için yer arayışında birtakım ülke yönetimleriyle de temas kurma ihtimalleri güçlü. ABD yönetimi ve halkı Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetini anlaması için empati yapması lazım. Eğer Obama ve ailesine suikast girişimi yapılmış olsaydı halkın üzerine tanklar sürülse ve netice 241 ABD vatandaşı öldürülseydi bu işi yapan terör örgütü üyelerini bağlı olduğu örgüt lideri Türkiye’de olsaydı Türkiye ABD’nin iade taleplerine olumlu olumsuz cevap vermemiş olsaydı ABD yönetimi ve halkı ne hissederdi? Tartışmaya mahal bırakmayacak belgeler var. Bize göre sağlam bir dosya. Gülen’in serbestçe dolaşmasını kabul edemeyiz" diye konuştu.

"TALEBİMİZDE ’BYLOCK’ YOK"

’Bylock’ konusunun geçici tutuklama talebi için yeterli olup olmadığı sorulan Bakan Bozdağ, "Bizim talebimizde ’Bylock’ yok. Darbe teşebbüsü başlı başına bir suç. İkisi birbirinden farklı. Ancak son zamanlarda Türkiye’de bunu sulandırmak için bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. ’Bylock’a referansla giriliyor. Sizi akredite etmesi gerekiyor. Karşı taraftaki kişinin sizi kabul etmesi gerekiyor. Sonra size bir şifre veriyorlar. Elin değdi indirdim veya App Store’dan aldım demeleri mümkün değil belli bir süre duruyor orada sonra indiriyorlar. 3 ay içerisinde girenlerin hepsi FETÖ üyeleri. Birincisi referans ikincisi kabul üçüncüsü şifre dördüncüsü hepsi örgüt üyesi ve o muhteva. Bu delil sahih bir delil. Bu özel yapılmış bir yapı" ifadelerini kullandı.

"İADESİNE KARAR VERMEZSE TÜRKİYE İLE ABD ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ ÇOK KÖTÜ BİÇİMDE ETKİLEYECEK"

ABD’nin Gülen’in iadesine karar vermemesi halinde Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin kötü bir biçimde etkileneceğini vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD Adalet Bakanlığı idari çalışmayı yürütecek yargı karar verecek bu da zaman alacak eğer ABD bu kadar cinayette eli olan terör örgütü liderinin iadesine karar vermezse bu Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri çok kötü bir biçimde etkileyecektir. ABD için Usame Bin Ladin ne anlam ifade ediyorsa Türkiye için de Gülen aynı şeyi ifade etmektedir. Bu elbette ilişkilerimize çok büyük zararlar verecektir. Ben ABD’nin bir teröristle Türkiye’yi değiştirmeyeceğine dair umudumu hala koruyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.