Hilal Kaplan’dan kafa karıştıran Bylock yazısı

Hilal Kaplan’dan kafa karıştıran Bylock yazısı
Sabah gazetesinden Hilal Kaplan, Bylock haberinden ötürü FETÖ’cüleri aklamaya çalışmakla eleştirilen Hürriyet’i teyit eder gibi “FETÖ, bu bilgi akışını anlayıp Ocak 2016 sonunda ByLock sağlayıcılarını tamamen kapatmış” dedi.

 Sabah gazetesinden Hilal Kaplan, Bylock haberinden ötürü FETÖ’cüleri aklamaya çalışmakla eleştirilen Hürriyet’i teyit eder gibi  “FETÖ, bu bilgi akışını anlayıp Ocak 2016 sonunda ByLock sağlayıcılarını tamamen kapatmış” dedi.

Aydın Doğan’ın Hürriyet gazetesi geçtiğimiz günlerde, FETÖ’nün gizli bilgi ağı Bylock’la ilgili tartışma oluşturan bir haber yayınlamıştı. Hürriyet, Bylock’un patent sahibi olduğunu belirttiği David Keynes isimli biriyle Amerika’da röportaj yapmış, bu ismin ağzından “ByLock’un Ocak 2016 itibariyle kullanımdan çıktığını anlatıyor. O tarihten beri ve darbe teşebbüsünde ByLock’un kullanılmadığını iddia ediyor” diye yazmıştı. Sabah gibi gazeteler başta olmak üzere muhafazakar medya, bu haberinden ötürü Hürriyet’i “FETÖ’cüleri aklamaya çalışmakla” eleştirmiş; Bylock’un 15 Temmuz gecesi de kullanıldığı ve bu kayıtların MİT’in elinde olduğuna dikkat çekmişti.

Durum bu iken, Sabah’ın önde gelen kalemlerinden Hilal Kaplan bugünkü yazısında, adeta Hürriyet’le aynı ifadeleri kullandı.

Hilal Kaplan “FETÖ, bu bilgi akışını anlayıp Ocak 2016 sonunda ByLock sağlayıcılarını tamamen kapatmış” diye yazdı.

Kaplan “Şubat 2016 itibariyle, FETÖ'nün bütün gizli iletişim ağı Eagle programına aktarılmış. MİT, Eagle'ın bazı katmanlarını çözmüş olsa da, uzmanlar program sağlayıcısı google altında olduğu için kırmanın daha zor olduğunu söylüyorlar” diye ekledi.

Sabah yazarı Hilal Kaplan ardından da, Bylock 15 Temmuz gecesi kullanılmamış olsa da bunun bir öneminin olmadığını belirtti: “Neticede darbe sırasında ByLock'tan konuşulup konuşulmaması birinci derecede önem arz etmiyor çünkü devletin terör örgütü listesine darbeden çok önce girmiş bir yapının aplikasyonunu kullanmak organik bağınızı ispat etmeye de devletten def edilmenize de, örgüt üyesi olmaktan cezalandırılmanıza da yeter delildir.”

YÜZDE 90 DEĞİL TAMAMI FETÖ’CÜ

Hürriyet’in sözkonusu haberinde, Bylock’u kullananların yüzde 90 oranında FETÖ’cü oldukları belirtiliyordu. Hilal Kaplan bu hususa ise itiraz ederek, tamamının FETÖ’cü olduğunu kaydetti: “Bunu neye dayandırıyor? Özel referans sistemli ve kullanıcı dostu olmayan bir aplikasyonu sıradan insan neden ve nasıl kullansın? Cevabı yok. Ayrıca ByLock kullananların bir kısmının İran ve Suudi Arabistan'da yaşadığını iddia ediyor ki bu da bariz bir yalan. Zira mesaj içeriğinin %98'i Türkiye'den gönderilmiş. Geri kalan en çok kullanım sağlanan ülkelerse ABD, Fransa ve Kırgızistan...”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.