Ukrayna'da vizesiz kalma süresi uzatıldı

Ukrayna'da vizesiz kalma süresi uzatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile yaptığı telefon görüşmesinde Türklerin Ukrayna'da vizesiz kalma süresi uzatıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Poroşenko, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

TÜRKLERİN UKRAYNA'DA VİZESİZ KALMA SÜRESİ UZATILDI

Poroşenko ayrıca, Erdoğan'ı, Türk vatandaşlarının Ukrayna'da 180 gün içinde tek seferde vizesiz kalış sürelerinin 60 günden 90 güne çıkarıldığı konusunda bilgilendirdi.

Türkiye, kısa süre önce aynı düzenlemeyi Ukrayna vatandaşları için yapmıştı. Proşenko, bu adımın, iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin ve ekonomik ilişkilerin gelişimi için önem taşıdığına işaret etti.

Erdoğan ve Poroşenko'nun, "Kırım'daki insan hakları ihlallerini" de görüştükleri belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın, Kırım'da yapılan Rusya genel seçimlerinin sonuçlarının Türkiye tarafından tanınmadığını söylediği kaydedildi.

Erdoğan ve Poroşenko'nun ayrıca, iki ülke arasındaki serbest ticaret bölgesi müzakerelerinin hızlandırılması konusunda mutabık kaldıkları belirtildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.