NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Soğuk savaş açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Soğuk savaş açıklaması!
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun yeni bir soğuk savaş istemediğini söyledi.


Stoltenberg, Brüksel'de düzenlenen NATO savunma bakanları  Toplantısının ardından BBC'ye açıklamalarda bulundu.
 
Stoltenberg, NATO'nun Rusya ile karşı karşıya gelmek istemediğini,  örgütün başka bir soğuk savaş istemediğini vurguladı.
 
 Doğu Avrupa'ya konuşlandırılması planlanan 4 bin askerle çatışmaların  kışkırtılmasının değil engellenmesinin amaçladığını söyleyen Stoltenberg, son  dönemdeki gerilime rağmen örgütün Rusya'yı bir tehdit olarak görmediğinin altını  çizdi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Soçi'de yaptığı açıklamada,   "Soğuk Savaş döneminde kurulan ve yapısal ömrünü dolduran NATO, yeni koşullara  adapte için yapılan tüm görüşmelere rağmen gerçek bir adaptasyon sağlayamadı."  ifadelerini kullanmıştı. NATO ve Batı'nın Rusya'nın askeri tehdit oluşturduğu  yönündeki açıklamaları "karlı bir iş" olarak nitelendiren Putin, "Rusya kimseye  saldırmayı planlamıyor. Bu komik ve aptalca. Ancak bu tür açıklamalarla ülkedeki  askeri bütçeyi artırmak, müttefikleri tek bir gücün etrafında toplamak, NATO'yu  genişletmek ve askeri gücü sınırlarımıza yaklaştırmak mümkün oluyor." diye  konuşmuştu. 
 
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg dün yaptığı açıklamada, “Rusya’nın  davranışından kaygı duyuyoruz. Diyalog kurmak, tansiyon yüksekken daha büyük önem  taşıyor. Müttefikler yakın gelecekte NATO-Rusya Konseyinde büyükelçiler  toplantısı yapmaya hazır durumda.” demişti.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.