Gençlerbirliği Beşiktaş maçı hangi kanalda

Gençlerbirliği Beşiktaş maçı hangi kanalda
Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta Gençlerbirliği - Beşiktaş maçı ile başlıyor. Peki merakla beklenen Gençlerbirliği - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'in 9. haftasında Gençlerbirliği, Beşiktaş'ı konuk ediyor. Karşılaşma öncesi Beşiktaş 20 puanla 2., Gençlerbirliği ise 10 puanla 8. sırada yer alıyor. Karşılaşmayı Alper Ulusoy yönetecek. Merakla beklenen Gençlerbirliği - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel 11'ler ve maç öncesi bilgiler haberimizde...

Her iki takım daha önce 111 kez karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği 13 kez, Beşiktaş ise 64 kez sahadan galip ayrıldı. 34 maç ise berabere sonuçlandı. Ankara'da oynanan maçlarda ise Gençlerbirliği 10 kez, Beşiktaş 29 kez kazandı. 16 maç da berabere sonuçlandı.

Gençlerbirliği ile Beşiktaş Süper Lig'de 86 kez karşılaştılar. Beşiktaş, bu maçların 49'unu kazanırken, sadece yedisini kaybetti. 30 maç berabere sonuçlandı.

MAÇ ÖNCESİ BİLGİLER

Gençlerbirliği'nin lig tarihinde en fazla yenildiği takım da Beşiktaş (49).

Olcay Şahan, Gençlerbirliği'ne karşı sekiz lig maçında beş gole katkıda bulundu (üç gol, iki asist).

Gençlerbirliği, İbrahim Üzülmez yönetiminde iç sahada oynadığı 12 lig maçının sadece ikisini kaybetti (7G 3B).

Gençlerbirliği, son yedi lig maçının sadece birini kazanabildi (4B 2M).

Gençlerbirliği, ligdeki son iki maçından mağlubiyetle ayrıldı. Alkaralar, en son Aralık 2015'te üst üste dört maç kaybetmişti, ki bu da İbrahim Üzülmez döneminin başlamasından hemen önceydi.

Beşiktaş, 2008-09 sezonundan bu yana ilk defa sekizinci haftayı mağlubiyetsiz geçti (6G 2B).

Beşiktaş'ın üç puanlı sistemde ilk sekiz haftayı bundan daha fazla puanla geçtiği sadece üç sezon var: 1987-88'de 21; 1991-92 ve 2003-04'te 22'şer puan.

Beşiktaş son üç lig maçında gol yemedi. Bu, siyah beyazlıların üst üste altı maç gol yemediği Ekim-Aralık 2009'dan bu yana en uzun serisi.

Beşiktaş, son üç deplasman maçında da kalesini gole kapatmayı başardı. Siyah beyazlılar, en son Mayıs-Ekim 2014 arasında üst üste dört maçta kalesinde gol görmemişti.

FİŞEK TİŞÖRTÜYLE ÇIKACAKLAR

Antalya maçında aşil tendonu kopan ve sahalardan 6 ay uzak kalacak olan Caner Erkin, Gençlerbirliği önünde unutulmayacak. Beşiktaş yönetiminin yaptırdığı tişörtlerin üzerinde "Fişek" yazacak ve Caner Erkin'in fotoğrafı yer alacak. Siyah-beyazlı oyuncular, bugün ısınmaya bu tişörtlerle çıkacak ve takım arkadaşlarına destek verecek.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında en farklı skorlu galibiyetlerini 1964-1965 ve 1986-1987 sezonlarında 5-1, 1963-1964 ve 1999-2000 sezonlarında da 4-0'lık sonuçlarla aldı.

Gençlerbirliği ise 2000-2001 sezonunda İstanbul'da Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, rakibi karşısında en farklı skoruna imza attı.

MUHTEMEL 11'LER

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, A.Oğuz, A.Çalık, Politevich, Uğur, Selçuk, İrfan, Khalili, Serdar, Landel, Stancu

BEŞİKTAŞ: Fabri, G.Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Necip, Tolgay, Talisca, Quaresma, Aboubakar, Cenk Tosun

28 Ekim Cumartesi saat 20:00'de başlayacak olan Gençlerbirliği - Beşiktaş maçı Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.