Uzun ömürlü jel aküler

Uzun ömürlü jel aküler
Bir akünün ömrü ne kadardır, sorusuna insanlar genellikle 6 ay, 1 yıl maksimum 2 yıl cevabını verirler. Bu cevap klasik aküler, sulu ve kuru aküler için geçerlidir.

Ve fakat yurt dışında 30-40 yıldır kullanılan ülkemizde ise son 10 yıldır yaygınlaşan deep cycle özellikli jel akülerde akülerin ömrü 5 ila 7 yıla kadar uzanmaktadır.

Konuya ilişkin uzun yıllar araştırma yapan deep cycle akülerde cycle değeri (saykıl) değerini üzerine yoğunlaşan Oğuz Şahin, jel akülerde saykıl değerinin akü ömrüyle direk bağlantılı bir özellik olduğunu belirtip, piyasada düşük saykıl değerine sahip bir çok akünün satıldığını belirterek, bu durumun müşterinin bilgisizliği nedeniyle akü firmaları tarafından suiistimal edildiğini söylemekte.

Oğuz Şahin Ankara Yenimahalle merkezli akü satış reyonlarında saykıl değeri 1000- 1200 olan dünyanın en ünlü markalarına ait jel akülerin satışını yaptıklarını belirtip, dileyen müşterilerinin Ankara’da ki sowruma gelerek çay kahve eşliğinde satışını yaptıklarını akülere ilişkin daha detaylı teknik bilgi verebileceklerini belirtip, Ankara dışında bulunan müşterilerin ise jelakuler.net web sitesi üzerinden kendileriyle iletişime geçeceklerini belirtti.

Jel Akü Fiyatları

Jel akülerde jel akü özelliklerinin yanısıra en fazla merak edilen bir diğer konu ise jel akülerin fiyatıdır. ( Güncel akü fiyatları için bakınız  ) Jel aküler fiyat olarak kuru tip ve/ya sulu akülere göre pahalıdır. Fakat aradaki bu fiyat farkı, jel akülerin uzun ömürlü olması nedeniyle zaman içerisinde kendisini amorti etmekte olup hatta ve hatta uzun vadede düşünüldüğünde ilk bakışta görülen jel akünün pahalı oluşu yıllar geçtikçe jel akünün kuru ve sulu akülere göre daha ucuza geldiği görülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.