Bakan Bozdağ'dan ABD'de sürpriz ziyaret

Bakan Bozdağ'dan ABD'de sürpriz ziyaret
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'nin başkenti Washington'da açılan "Kur’an-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nin Hazineleri" sergisine ziyarette bulundu.

Bozdağ, ABD'deki temaslarının üçüncü gününde Smithsonian Enstitüsü Freer ve Sacler Müzesinde açılan, her biri yüzlerce yıllık 47 el yazması Kur'an-ı Kerim yer aldığı sergiyi gezdi. Müzenin küratörü Massumeh Farhad, el yazmaları hakkında Bozdağ’a bilgi verdi. 

Kur’an-ı Kerim sergisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, "İslam’ın ilk dönemlerinden bugüne kadar pek çok kıymetli sanatkarın eserleri, Kur’an-ı Kerim ve İslam sanatlarının pek çok önemli eserleri burada sergileniyor." dedi. 



Bozdağ, İslam’a ait temel bilgilerin de sergi içerisinde aktarıldığına dikkati çekerek, "Sergilenen Kur’an-ı Kerimlerdeki ayetler özel seçilmiş. Kadın hakları, Kur’an’ın nitelikleri, dua ve abdest gibi konular ele alınmış. Bu da bilgilendirmek için yapılmış." ifadesini kullandı. 

ÇOK BÜYÜK FAYDALARI VAR

Sergiyi ziyaret edenlerin İslam’ın kuralları hakkında bilgi edinme imkanı bulduğunu vurgulayan Bozdağ, "'Bunun islamofobiye karşı çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. İnsanları Kur’an-ı Kerim ve İslam hakkında doğru bilgilendirmeleri bakımından da çok büyük faydaları var." diye konuştu. 



Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra Türk Hava Yolları, Koç Holdingve Doğan Holding’in desteğiyle geçen hafta ziyarete açılan sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Smithsonian Enstitüsü Freer ve Sacler Müzesinin iş birliğiyle gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.