Kemal Kılıçdaroğlu kendini haklı çıkardı

Kemal Kılıçdaroğlu kendini haklı çıkardı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,“Yargıtaya 160 Fethullahçı atandığı zaman isyan eden tek kişi benim. Grup toplantısında çıkıp dedim ki ‘Siz yargıtaya 160 militan atadınız demiştim' diyerek kendisini haklı çıkarmaya çalıştı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu darbe girişimiyle ilgili, “Olayı yöneten adam Tümgeneral Mehmet Dişli, TSK’da kıta görevini tamamlamadan Genelkurmay merkeze getirildi. Kimin iradesiyle? Siyasi iradeyle” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini yöneten kişinin tutuklu Tümgeneral Mehmet Dişli olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu dün Habertürk TV’de şu iddiaları dile getirdi:

‘Demek ki Binali Bey hain’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘FETÖ ile mücadelede yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım’ diyor. Demek ki Binali Bey de yoktu. O zaman Cumhurbaşkanının gözünde Binali Bey ne? Hain. Öyle söylüyor ‘milletimden başka kimse yoktu’ diyor. Demek ki AKP grubu da millet değil, Binali Bey de millet değil. Millet olan kim? Sadece kendisine destek verenler.

‘İsimler seçiliyor’

(“Elinizde somut bir bilgi mi var? AK Parti içinde ByLock kullananların FETÖ mensubu olduğunu düşünürsek, AK Parti içinde FETÖ’cü olduğunu mu düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine) Kesinlikle var, vardı da zaten. Bunlar uçaklarla hacca gider gibi Pensilvanya’ya gitmiyorlar mıydı? Onlar konuşuyor, onlar haberleşiyorlardı. O dönemde Fethullah Gülen’in gazete ilanı vardı tam sayfa bütün gazetelerde, baksınlar kimlere teşekkür etmiş orada. ByLock kullananların çözülen isimleri, seçilerek savcılığa gönderiliyor.” (“AK Parti içerisinden bir takım kişilerin ByLock kullandığı bilinmesine rağmen isimleri savcılığa bildirilmedi mi?” sorusuna) “Evet bildirilmiyor. Programı, yazılımı çıkarsın bağımsız bir kuruluşa versin. Bağımsız bir kuruluş yayınlasın.”

Hazırlayan irade

“Türkiye bilinerek ve bilinçli bir şekilde darbe ortamına hazırlandı. Neden diyeceksiniz? Mehmet Dişli yani olayı yöneten adam Mehmet Dişli, TSK’da kıta görevini tamamlamadan Genelkurmay merkeze getirildi, kimin iradesiyle siyasi iradeyle. Özel bir daire oluşturulur orada kalması için sonra terfi eder, terfi edince o daireden ayrılması ve kıtaya gitmesi lazım. Tekrar değiştirilir, terfisine uygun daire tekrar orada tutulur. Sırf ‘Genelkurmay Karargahında kalsın’ diye ve Mehmet Dişli bu darbeyi yöneten kişidir. Mehmet Dişli’yi Genelkurmay Karargahında tutan siyasi irade, Türkiye’yi darbeye bilinçli olarak hazırlayan iradedir. Bu kadar açık.”

‘İade etmeyin anlamı taşıyor’

FetHullah Gülen’in iade sürecini nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, iade edilmesi gerektiğini ancak Amerika’ya gönderilen 180 dosyanın “iade etmeyin” anlamı taşıdığını ileri sürdü. Gülen’in iadesi konusunda darbe sürecine ilişkin hazırlanacak iki dosyanın yeterli olabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Siz yüzlerce dosya gönderiyorsanız o ‘göndermeyin’ demektir. Yüzlerce dosyanın oturulup önce İngilizceye çevrilmesi lazım ve bu uzun bir süreçtir” dedi.

‘160 militan demiştim...’

Türkiye’de yargı bağımsızlığı olmadığını ve bunu yok edenin bizzat yargının kendisi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Yargıtaya 160 Fethullahçı atandığı zaman isyan eden tek kişi benim. Grup toplantısında çıkıp dedim ki ‘Siz yargıtaya 160 militan atadınız’ dedim. Dönemin başbakanı, adalet bakanı hepsi beni suçladılar. Şimdi ben mi haklıyım onlar mı haklı?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.