Cumhuriyet kutlamasını İslam düşmanlığına çevirdiler

Cumhuriyet kutlamasını İslam düşmanlığına çevirdiler
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bir anaokulunda sergilenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu çocuk tiyatrosunda manevi değerlerimiz alay konusu yapıldı.

Şehit kanlarıyla sulanmış, ecdadımızın emaneti yavru vatan Kıbrıs’ta Müslümanların değerlerine hakaret içeren tiyatro 'skandalı' yaşandı. 
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Güzelyurt ilçesindeki bir anaokulunda küçücük çocukların oynatıldığı; sarık, sakal, cübbe, medrese gibi İslami değerlerin tahkir edildiği tiyatro oyunu, dini hassasiyetlere sahip bazı velilerin tepkisini çekti. 
 
İslami değerlere karşı ahlak sınırlarını aşan hakaretler içeren oyunun, gelen tepkilere rağmen uzun yıllardır ülkenin bir çok yerinde oynandığını ifade eden bazı öğrenci velileri, çocukların bu kirli propagandada kullanılmasına tepki gösterdi.

19-011.jpg

MİNİK YAVRULARIN BİLİNÇLERİNİ KİRLETİYORLAR

7  yaşından küçük çocukların kullanıldığı tiyatroda, yüzyıllar boyunca Anadolu insanını ilim, irfan ve edeb yönünden geliştiren fakat cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte kapatılan medreseler bir cehalet merkeziymiş gibi gösteriliyor. Sarık, sakal ve çarşaf gibi değerlerimizin de kirletilmeye çalışıldığı oyunda, Kur'an-ı Kerim harfleri de eleştiriliyor.

 15-019.jpg
Yüzyıllarca medeniyetimizin temel taşlarını oluşturan bu değerlerimizin yerine; kültürümüze tamamen zıt, hiçbir ahlaki değeri taşımayan, sözde çağdaş, Batılı eğitim ve yaşam şekilleri minik dimağlara zehir olarak zerkediliyor. Halkın dini hassasiyetlerine saldıran bu skandal etkinliğe yönelik KKTC Eğitim Bakanlığı’nın bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.