Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İdamı ONAYLAYACAĞIM!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İdamı ONAYLAYACAĞIM!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren Garı açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren Garı açılışında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

''Bize asla eğilmek yakışmaz. Biz sadece Rabb'imizin huzurunda rükuda eğiliriz.

19 YIL SONRA DEVLETE KALIYOR

Bu binayı 19 yıl 7 ay süreyle Ankara Tren Garı İşletmesi adıyla kurulan şirket işletecek, sonra devlete teslim edecek. Yaklaşık 235 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçirilen Ankara'nın YHT konumu güçlenmiş oluyor.

'ONLAR KANSIZLAR'

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa Türkiye'de bunlardan en az bir tanesi olacak. Kıskanmayın, çalışın. Türkiye'de neden bu olaylar oluyor? 

Niye benim ülkemde 15 Temmuz darbe girişimini yapacak alçak kansızlar çıkıyor. Onlar kansız. Onlarda vatan severlik diye bir şey yok.

İDAM KONUSU

Yakın, İnşaallah. Öyle inanıyorum yakında bu konu parlamentoya gelir, geçerse ben de onaylarım.

KANAL İSTANBUL

Önümüzde iki önemli proje var. Biri 1915 Çanakkale Köprüsü bir de Kanal İstabul var ki, o da apayrı bir proje. O da Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacak.

'BİZ ANIT İSTEMİYORUZ'

Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz anıt istemiyoruz bizi iki metreküp yere gömsünler yeter.

LOZAN MESELESİ

Lozan dedim diye niye rahatsız oluyorlar. Burnumuzun dibinde adalar var. Bu adalarda camilerimiz var. Bu adaların verilmesinin altına kim imza attıysa sorumlu odur.

Şimdi bu sınırlarda yaşıyoruz. Birilerinin bu topraklarda gözü var. Asker Tendürek'te Gabar'da neyin mücadelesini veriyor? Bu toprakların mücadelesini veriyor.

'FETÖ O GECE NELER YAPTI?'

Bölücü terör örgütüne girdik, devam ediyoruz. FETÖ'nün inine girdik, devam edeceğiz. Kimse bize kalkıp mağdur edebiyatı yapmasın. Onlar değil mi o gece neler yaptılar? 

Aynı elden çıkmış mektuplarla müracaat yapıyorlar. Biz bunları artık yutmuyoruz. Biz bu oyunları yaparsak evlatlarımız bize ne der? Devletler ve milletlerin hayatında birçok değişimnler yaşanır. İnişler ve çıkışlar olur. Bazı hadiseler vardır ki, bunların dönüm noktasını oluşturur. 15 Temmuz bu millet için dönüşüm noktasıdır. 

'AŞIK VEYSEL'İN SAZINI KIRDILAR'

Milletimizi geçmişinden kopartıp suni bir modernizme adapte etmeye çalıştılar. Milletimize ona olmayacak elbise giydirmek projesine karşı çıkıyoruz. Aşık Veysel Sivas'tan çıkıp Ankara'daki Ulus Meydanı'na kıyafetinden dolayı alınmadı. Sen çobansın dediler. Sazı da devrin müzik projesine uygun olmadığı için kırdılar. 

'TARİHE GÖMÜLDÜLER'

Ülkenin sahibi olduğunu sanarak milleti hakir görenler ilk fırsatta tarihe gömüldüler. Bu milletin öz evladı olmayı gören zihniyetin bu coğrafyada kabul görmesi mümkün müdür? Yıllardır kadınlarımızın kıyafetleriyle uğraşmadılar mı?

Seladan rahatsız olanlar, ezandan rahatsız olanlar var. Ama dün de vardı, bugün de var. Onlar da bunun bedelini ödüyorlar, ödeyecekler.

15 Temmuz'u yapanların bir hesabı vardı. Asıl hesap, 'En büyük hesap Allah'ındır. En hayırlı hesabı O yapar.'

Onlar sanıyordu ki teknoloji güç her şeydir. Sen İstiklal Marşı bilmiyor musun, be cahil? Benim halkın gövdesini siper etti, hayasızca akın durdu. Allah sizden razı olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.