Fransa Cumhurbaşkanından İngiltere'ye Calais çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanından İngiltere'ye Calais çağrısı
Hollande, Calais kentindeki Jungle sığınmacı kampının dağıtılmasıyla ilgili, İngiltere'ye sorumluluklarını üstlenmesi çağrısında bulundu.

Maine-et-Loire kasabasında kurulan sığınmacı ağırlama merkezini ziyaret eden Hollande, yaptığı konuşmada, Jungle sığınmacı kampının dağıtılmasıyla ilgili İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Hollande, "Ben, dün İngiltere Başbakanı Theresa May'e, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de İngiliz mevkidaşına Calais kampındaki çocukların kabulü konusunda İngiltere'nin de sorumluluklarını üstlenmesi çağrısında bulunduk." dedi.

Calais'teki kamptan yaklaşık 5 bin sığınmacının tahliye edildiğini belirten Hollande, bunlar arasında aileleri olmayan yaklaşık bin 500 çocuk bulunduğunu söyledi.

Hollande, Calais’teki gibi yasa dışı sığınmacı kamplarına izin vermeyeceklerini ve bu tür kampların dağıtılacağını anlattı.

Calais'ten ayrılan sığınmacıların bir bölümünün Paris'e gittiklerine değinen Hollande, "Bu iş artık böyle süremez. Calais'te yaptığımızı diğer yerlerde de yapacağız ve bu kişiler sadece göçmen ağırlama merkezlerinde kalabilecek." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.