2016 Özel harekat polis alım başvuruları başladı mı?

2016 Özel harekat polis alım başvuruları başladı mı?
Özel harekat polis alım başvuruları başladı mı Merak konusu. Polis olabilmek için ne yapmak gerekiyor. İşte özel harekat polis alım başvuruları ile ilgili detaylar...

Özel harekat polisi yetiştirmek üzere alınacak 10 bin erkek öğrenci adayı için 10 Ekim olarak belirlenen başvuru tarihi 17 Ekim tarihine ertelenmişti. Polis akademisinin sitesinde yapılan duyuruda sistemdeki teknik sorunlar nedeniyle başvuruların ikinci kez ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Peki özel harekat polis alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru şartları neler?


Özel harekat polisi yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne, askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin erkek öğrenci adayı alınacağı belirtildi. 
10 bin erkek öğrenci adayı için başvuruların, 10 Ekim'de yapılmaya başlanacağı duyurulmuştu.
Ancak Polis Akademisi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir.

Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir" açıklamasında bulunuldu.
Şimdi adaylar başvuru tarihini bekliyor. Polis Akademisi'nin başvuru tarihini önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavının yapılacağı da kaydedilen açıklamada, adaylardan istenecek belgeler ve aranan şartların başvuru tarihinden önce aynı sitede yayınlanacağı belirtildi.
BAŞVURULAR YİNE ERTELENDİ
Yapılan duyuruda "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve online başvuruların 17 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı bildirilmiştir.

Sistemde yaşanan teknik sorunlar sebebiyle ön başvurular ileriki bir tarihte https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfamızdan duyurulacaktır." açıklamasında bulunuldu.

POLİS ALIMI ŞARTLARI
Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere,
En az lise veya dengi okul mezunu
Askerlik hizmetini tamamlamış
KPSS şartı yok
28 yaşından gün almamış
Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürleri

ÖZEL HAREKATÇI NASIL OLUNUR?

Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz.

Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.