DEAŞ'ın terk ettiği topraklara PYD/PKK yerleşiyor

DEAŞ'ın terk ettiği topraklara PYD/PKK yerleşiyor
Terör örgütü PYD/PKK, Suriye'nin kuzeyindeki Halep'te, Fırat Kalkanı Harekatı hattında DEAŞ'ın çatışmadan terk ettiği topraklara yerleşiyor.

AA, 28 Ekim tarihli haberinde terör örgütü DEAŞ'ın, Fırat Kalkanı Harekatı'nın derinleşmesi üzerine PYD/PKK'yla işbirliği arayışına girdiğini, Halep'in Bab ilçesinde bazı bölgeleri PYD/PKK'ya terk edeceğini bildirmişti. AA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, DEAŞ'ın böylece Fırat Kalkanı önündeki cephe hattını PYD/PKK'yla beraber tutmayı planladığı belirtilmişti.

Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan ve PYD/PKK ile DEAŞ cephe hatlarını izleyen muhalif kaynaklardan alınan bilgiye göre, DEAŞ hafta sonunda pazarlığa konu olan bölgeleri devretti.

PYD/PKK, Bab'ın kuzeybatısındaki Kafir Karis, Tel Susin ve Maarret Müslimiye köylerini, Fafin beldesini ve Piyade Okulu'nun eğitim kampüsünü hiçbir çatışma olmadan DEAŞ'tan teslim aldı.

Böylece, PYD/PKK, DEAŞ kontrolündeki Bab'a biraz daha yaklaştı.

Örgüt, Fırat Nehri'nin batısındaki Afrin ile Münbiç ilçelerini coğrafi olarak birleştirebilmek için Bab'ı ele geçirmek zorunda.

Diğer taraftan Fırat Kalkanı Harekatı'nda, TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, PYD/PKK'nın Afrin-Tel Rifat koridorundan Bab-Münbiç yönüne çıkışını daraltmaya başlamıştı. Harekat, Bab'ın 12 kilometre yakınına ulaşmış durumda.

Güvenlik kaynakları, DEAŞ'ın söz konusu pazarlıkla PYD/PKK'yı Afrin-Tel Rifat'taki sıkışmadan kurtarıp daha geniş bir cephe hattında TSK ile ÖSO'nun önüne sürmeyi amaçladığına dikkati çekiyor.

PYD/PKK'nın Bab'a yaklaşabilmek uğruna, Fırat Kalkanı ile daha fazla çatışmaya razı olduğunu kaydeden kaynaklar, iki örgütün cephe hatlarını beraber tutmak için işbirliğini derinleştirmesini beklediklerini bildirdi.

PYD/PKK, ABD’nin askeri desteğiyle nehrin doğusunda Suriye-Türkiye sınır boyunu ele geçirmişti. Terör örgütü, Suriye’nin kuzeydoğu ucundan, Reyhanlı ilçesinin karşısına ulaşan bir hakimiyet bölgesiyle iki ülkenin coğrafi temasını da büyük ölçüde koparmayı öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum