Ucuz trafik sigortasının önü açıldı

Ucuz trafik sigortasının önü açıldı
Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde kurulan internet sitesiyle birlikte ucuz trafik sigortasının da önü açıldı.

 

Şirketler SBM`nin internet sitesinden teklif alan herkese yeni ve daha düşük fiyattan trafik sigortası yapmak için teklif götürüyor. Trafik sigortası fiyatları internet sitesi açıldıktan sonra yüzde 3.5 düştü.

Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde kurulan ve kişilerin tüm sigorta şirketlerinden aynı anda trafik sigortası teşviki almasını sağlayan sistem yürürlüğe girer girmez trafik sigortası fiyatları ortalama yüzde 3.5 düştü. Ortalama trafik sigortası primleri eylül ayında 628 lirayken ekim ayında bu tutar 606 liraya indi. Fiyatların çıldırdığı mayıs ayma göre ise fiyat düşüşü yüzde 12'yi buldu. Habertürk'te yer alan habere göre mayıs ayında trafik sigortası fiyatları özellikle şirketlerin zararlarının artması ve ticari araçlara getirilen prim tavanı ile yükselişe geçmiş ve ortalama 682 liraile zirve yapmıştı.

Daha sonra harekete geçen hükümet başta kaza yapan kusurlu sürücünün kendi kusurundan sorumlu olması yani şirketlerin kusurlu sürücülere tazminat ödemesinin önünü kesen düzenleme yaptı. Daha sonra fiyatların düşmesi için farklı düzenlemeler yapan ekonomi yönetimi son olarak Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) bünyesinde internet ortamında tüm şirketlerden online fiyat teklifi alınacak bir sistemi hayata geçirdi. Sistem ile plakanız ve TC kimlik numarası ile tüm şirketlerden teklif alıp en ucuz olanı seçebiliyorsunuz.

YENİ TEKLİF SUNUYORLAR

Sistemi tüm sigorta şirketleri gördüğü için kimin teklif almaya geldiği de otomatik olarak şirketlerin önüne düşüyor. Şirketler eğer teklif almaya gelen kişi kendi müşterileri ise o kişiyi kaptırmamak için varsa e-mail adresine yeni teklif iletiyor. Bu teklif de tabii ki önceki fiyattan daha düşük oluyor. Örneğin daha önce 778 liraya yapılmış bir trafik sigortası sahibi yeni teklif almak için sisteme girip teklif istediğinde çeşitli ve daha düşük fiyatlar ile karşılaşmasının yanı sıra kendi sigorta şirketi de kişiye 666 liralık yeni teklif iletiyor.

ANINDA DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN

Artık trafik sigortası poliçelerini değiştirmek için 1 yıl beklemeniz de gerekmiyor. Çünkü artık eskiden mümkün olmayan poliçeyi sonlandırma yetkisi araç sahiplerine verilmiş durumda. Araç sahipleri eskiden sadece araç sahiplikleri sona erdiğinde poliçeyi sonlandırıp kalan ücreti geri alabiliyordu.
Hazine 31 Ağustos'ta bu durumu değiştirdi. Şimdi her an poliçeyi sonlandırıp daha ucuz poliçe alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.