FETÖ'cüler genelev için ortaklık teklif etti

FETÖ'cüler genelev için ortaklık teklif etti
Isparta'da bi şahıs genelev açmak istediğini bu süreçte kendisine FETÖ'cü bir başsavcının ulaştığını ve ortaklık teklif ettiğini ileri sürdü.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde 38 yaşındaki D.A.B., bir süre önceki genelev açma girişimi sonrası FETÖ mensubu başsavcının kendisine, "Ortak olacağız, seni her şeyden koruyacağız. Yalnız her ay cemaate kadın başına 3 ila 6 bin dolar arasında yardım edeceksin" teklifinde bulunduğunu iddia etti.

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2013 yılında başlatılan operasyonda 'suç örgütü kurma', 'örgüte üye olma', 'kadın ticareti yapma' suçlamasıyla gözaltına alınan 65 kişi arasındaki D.A.B., 19 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan D.A.B., davanın 21'inci duruşmasında ilginç bir iddiada bulundu.

'KADIN BAŞINA 3 İLA 6 BİN DOLAR'

Yalvaç'ta genelev açıp işletme düşüncesi olduğunu söyleyen D.A.B., bu amaçla 2009 yılında kaymakamlık ve belediyeye başvurduğunu, ancak izin verilmediğini aktardı. D.A.B., bu girişimden bir süre sonra FETÖ'ye mensup kişilerin, genelev için yeniden başvurması halinde gerekli izinlerin alınacağını belirterek kendisiyle görüştüğünü iddia etti. Bu kişilerin 'Sana 1 milyon dolar verelim bu işi yap, biz de ortak olalım' teklifinde bulunduğunu, kabul etmeyince de teklifin 2 milyon euroya yükseltildiğini öne süren D.A.B., şu iddialarda bulundu:

"'Bu işi yaparsam kendim yaparım' diyerek kabul etmedim. Olay kapandı gitti. 2013 yılında aracımla eve giderken kendilerini polis olarak tanıtan, ama Yalvaç'ta görev yapmayan 2 kişi otomobilin önünü kesti. Benimle konuşmak istediler ve 'Sen genelev açmayı düşünüyormuşsun bizimle ortak çalışacaksın' dediler. Sonra aynı kişiler başka zaman kendisini başsavcı M.Ç. olarak tanıtan kişiyle görüştürdü. Başsavcı bana 'Ortak olacağız, seni her şeyden koruyacağız. Bu işi ister yasal, ister gayrimeşru yap. Diliyorsan ev aç, otel aç. Yalnız her ay cemaate kadın başına 3 ila 6 bin dolar arasında yardım edeceksin' dedi. 'Cemaatin bu işlerle ne işi olur, cemaat namazla niyazla ilgilenir' dedim. 'Sen orasını karıştırma hem biz seni koruruz hakkındaki davalar da düşer' deyince bu kişinin sahte kimlik göstermiş olabileceğini düşünüp  süre istedim."

'200 YIL HAPİS CEZASI YERSİN' TEHDİDİ

Tekliften sonra Yalvaç Adliyesi'ne gittiğini anlatan D.A.B., görüştüğü kişiyle başsavcının aynı kişi olduğunu gördüğünü aktardı. Bunun üzerine jandarmadaki bazı dostlarına konuyu danıştığını kaydeden D.A.B., 'bu işe girme' demeleri üzerine teklifi reddettiğini öne sürdü. Teklifini kabul etmediği başsavcı M.Ç.'nin 'suç örgütü kurma', 'örgüte üye olma', 'kadın ticareti yapma' gibi suçlar isnat ederek tutuklanmasına neden olduğunu iddia eden D.A.B, daha sonra tutuklu bulunduğu cezaevine gelen M.Ç.'nin, "İsteğimi ne zaman kabul edeceksin" diye teklifini yinelediğini ileri sürdü. D.A.B., kabul etmediğini söylemesi üzerine de "200 yıl hapis cezası yersin" tehdidiyle karşılaştığını iddia etti.

Bu konuyla ilgili HSYK'ya M.Ç. hakkında şikayetçi olduğunu kaydeden D.A.B., adı geçen başsavcının FETÖ soruşturması kapsamında bir süre önce tutuklandığını, kendisini yargılayan dönemin Ağır Ceza Başkanı A.S.İ. ve üye C.Y.'nin de görevden ihraç edildiğini belirtti. Yargılandığı davada heyetin değişmesi sonrası tahliye edildiğini aktaran D.A.B., can güvenliği olmadığı gerekçesiyle koruma talebinde bulunduğunu ve başına geleceklerden FETÖ'nün sorumlu olduğunu söyledi.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.