Ezan okunmasını yasakladılar

Ezan okunmasını yasakladılar
İsrail işgal yönetimi, El-Halil kentindeki İbrahim Camisi'nde 86 kez ezan okunmasını engelledi.

İsrail işgal yönetiminin, Yahudilerin rahatsızlık duyduğu gerekçesiyle ekim ayı boyunca El-Halil kentindeki İbrahim Camisi'nde 86 kez ezan okunmasını engellediği bildirildi.

El-Halil Vakıflar Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail yönetiminin, Yahudilerin rahatsız olması nedeniyle, İbrahim Camisi'nde ekim ayı boyunca 86 kez ezan okunmasını engellediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "İsrail, Müslümanların dini duygularını görmezden gelerek, kişilerin ibadet özgürlüklerini ve kutsal mekanlarını koruma altına alan uluslararası anlaşmalar ve kanunları tanımıyor." ifadelerine yer verildi.

FİLİSTİNLİLER KATLEDİLMİŞTİ

Yahudiler, 1994 yılına kadar belli saatlerde buradaki "Hazreti İbrahim'in kabrini"ziyaret edebiliyordu. Baruch Goldstien isimli aşırı sağcı Yahudi'nin 25 Şubat 1994'te cami cemaati üzerine ateş açarak 29 Filistinli'yi katletmesi ve 125'ini yaralamasının ardından İsrail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle caminin yarısını Yahudiler için mabede dönüştürmüştü.

İsrail, Müslümanların kendilerine ayrılan kısma girmesine izin veriyor, ancak onların, Yahudiler için ayrılan kısma yalnızca, Kadir Gecesi, cuma günleri ve dini bayramlarda girmesine izin veriyor.

Yahudiler ise tüm yıl boyun kendileri için ayrılan bölüme kısıtlama olmaksızın girerken, Yahudi bayramlarında ise caminin tamamını ziyaret edebiliyor.

İsrail kontrolündeki El-Halil kentinde bulunan İbrahim Camisi çevresinde oturan yaklaşık 400 Yahudi yerleşimciyi bin 500 civarında İsrail askeri koruyor.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.